Forhørte seg med Xabi Alonso og Coutinho

Thiago Alcantara søkte råd hos tidligere røde.

18. sep 2020 kl 23.03 Arild Skjæveland

Thiago Alcantara har vært lagkamerat med både Xabi Alonso og Philippe Coutinho.

Thiago pådro seg en alvorlig kneskade allerede på våren i sin første sesong som Bayern-spiller. Han kom til å være ute i mer enn et år, og Pep Guardiola hentet inn en snart 33 år gammel Xabi for å ta den dype midtbanerollen. Den tidligere Liverpool-yndlingen var en stor suksess i München, og spilte for klubben frem til han la opp etter 2016/17-sesongen.

I fjorårssesongen var Alcantara lagkamerat med Coutinho, som var på lån fra Barcelona, og de to skal ha blitt nære venner.

Liverpools nye nummer 6 forteller at han søkte råd hos de to tidligere Liverpool-spillerne.

– Folk som Philippe Coutinho og Xabi Alonso hjalp meg mye til å ta steget, sier 29-åringen i et intervju med Liverpoolfc.com.

Har besøkt Anfield to ganger tidligere

Alcantara har kun spilt én kamp på Anfield – da Liverpool og Bayern München spilte 0-0 i Champions League i 2018/19-sesongen. Men det var ikke første gang midtbanespilleren besøkte Anfield.

– Det var mitt andre besøk her. Første gang var da jeg var fem eller seks år gammel. Min far spilte mot Liverpool med Celta Vigo, forteller Thiago.

Han er sønn av den brasilianske landslagsspilleren Mazinho, som vant VM med Brasil i 1994. Han spilte 35 kamper for Brasil, og spilte for klubbene Vasco da Gama, Lecce, Fiorentina, Palmeiras, Valencia, Celta Vigo, Elche og Vitória, før han la opp i 2001. Nå er han rådgiver for sønnene Thiago og Rafinha, som fortsatt spiller i Barcelona.

– Jeg tror det i det som den gang var UEFA-cupen, sier midtbanespilleren videre.

Det var faktisk Steven Gerrards første start på Anfield!

– Den andre gangen jeg var her, var da vi spilte uavgjort. Vi hadde ikke planlagt å forsvare oss så mye som vi gjorde, og vi hatet å forsvare oss gjennom hele kampen, men de var sterkere enn oss, og vi måtte tilpasse oss. Den andre kampen var fantastisk, sier han.

Liverpool endte med å slå Bayern 3-1 på Allianz Arena, ta seg videre, og senere vinne troféet i Madrid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]