– Hendo er i rute

Jürgen Klopp sier at han kunne ha benyttet Jordan Henderson i ti minutter mot Blackpool, men manageren mener det ikke ville ha vært fornuftig.

5. sep 2020 kl 15.53 Einar Kvande

Jürgen Klopp har kommet med en oppdatering på skadesituasjonen til Jordan Henderson, som ikke er med i troppen til kampen mot Blackpool i dag.

Midtbanespilleren driver fortsatt rehabiliteringstrening etter kneskaden han fikk mot Brighton i sommer, og han vil begynne å trene for fullt sammen med laget i neste uke.

– Hendo var selvsagt desperat etter å spille noen få minutter i dag, men jeg synes ikke det er fornuftig med tanke på at han måtte gjennnom en viktig treningsøkt tidligere i dag, uttaler Klopp til Liverpoolfc.com.

– Dersom jeg hadde benyttet ham i dag, så ville det kun ha vært i ti minutter eller noe slikt. Det ville trolig ha gått greit. Men det virker ikke fornuftig. Så derfor konkluderte vi med at det ikke var mulig. Han har trent store deler av denne uken, og vil trolig slutte seg til full trening med laget på tirsdag, legger Liverpool-manageren til.

– Timingen er ikke perfekt, så derfor kan han ikke spille i dag. Men det er bare noen få dager til han kan trene for fullt. Det er slik det her.

– Vi får se hvordan utviklingen hans blir videre. Det er fortsatt noen dager til vi skal spille mot Leeds. Vi får se hvordan det står til med guttene som kommer tilbake fra landskamper også. Det er fortsatt mange spørsmål som henger i lufta, men forhåpentligvis får vi svar på noen av dem i dag.

Nykomponert forsvarsrekke

Joël Matip er tilbake i startoppstillingen etter skade. Han får tenåringen Billy Koumetio som sin makker i midtforsvaret mot Blackpool i dag. James Milner skal spille venstreback i fraværet til Andy Robertson og Kostas Tsimikas, mens Ki-Jana Hoever skal spille høyreback med Trent Alexander-Arnold og Neco Williams på landslagsoppdrag.

– Joël er skadefri. Han har trent sammen med laget en uke nå, noe som selvsagt er veldig viktig med tanke på midtstopper-situasjonen vår, sier Klopp.

– Billy har så langt hatt en eksepsjonell preseason. Han er 17 år gammel, og vokser fortsatt. Han lærer noe nytt hver dag, noe som er veldig hyggelig. Det er fint å gi ham en mulighet til å spille i en kamp som dette.

– Det er ikke første gang Millie spiller venstreback. Ingen av våre faste venstrebacker er her. Ki-Jana kan spille høyreback. Det er selvsagt en ganske ny forsvarsrekke, men det er det eneste som er nytt.

– Utenom dette har vi mange av våre offensive spillere her, noe som er bra. Vi skal forsøke å få så mange av dem som mulig til å fungere sammen ute på banen. Det er grunnen til at vi stiller slik vi gjør.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]