– Vi spilte uten aggressivitet

Jürgen Klopp var ikke fornøyd med førsteomgangen i 7-2 seieren over Blackpool.

5. sep 2020 kl 20.09 Einar Kvande

League One-laget Blackpool sjokkerte Liverpool og tok en 2-0 ledelse i første omgang på Anfield. Liverpool kom ikke inn i kampen før Joël Matip satte inn et reduseringsmål like før pause. 

I andre omgang åpnet slusene seg fullstendig i gjestenes forsvar, og Liverpool gjorde seks mål til, og vant overbevisende 7-2. Men Jürgen Klopp var særdeles lite fornøyd med førsteomgangen.

– Vi spilte uten aggressivitet og uten vilje i en periode i denne kampen. Det blir slik når du tar for lett på det. Målene vi slapp inn kom etter feil. Det er typisk i preseason-kamper.

– Så langt synes jeg alle målene vi har sluppet inn i preseason har kommet på samme måte. Vi mister ballen i oppbyggingen av et angrep, og får en kontring mot oss. Egentlig får motstanderen gratissjanser. Vi vet det, og det er åpenbart at vi ikke kan gjøre det på denne måten. Vi må forbedre oss på dette.

En uke til alvoret starter

– Nå har vi en uke til der vi kan sørge for at formen blir bedre. Det blir en ny intens uke. Vi må bruke ukene godt. Vi kan ikke endre på det. Jeg skulle likt å ha friske, opplagte spillere i disse kampene, men over hele sesongen kan det bare fungere dersom vi jobber hardt under preseason. Det er hva vi gjør.

– Vi scoret et fint mål etter et fint dødballtrekk i første omgang, og resten av kampen var stort sett slik det skal være. I andre omgang var vi mye mer aggressive, og vi kunne sette innpå friskere bein. Det hjalp helt klart. Motstanderen gjorde også bytter. 

– Jeg synes Critch har et veldig godt lag der. Startelleveren var veldig, veldig bra, og han hadde en god plan. Vi spilte litt på deres premisser til å begynne med, men dette var en preseason-kamp, og det er viktig at vi har slike opplevelser som dette. Noen av spillerne fikk 90 minutter, noe som også er til hjelp. Nå har vi en uke til vi møter Leeds, noe som er bra, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]