– Det eneste han har manglet siden han kom hit er scoringen

Jürgen Klopp tror Community Shield kan bli et vendepunkt for Takumi Minamino, etter scoringen på Wembley.

31. aug 2020 kl 08.37 Einar Kvande

Takumi Minamino kom til Liverpool for 7,25 millioner pund i januar, og har brukt tiden frem til nå til å finne seg til rette på Merseyside. Jürgen Klopp mener at japaneren har alle egenskaper som kreves for å bli en suksess i England, og på Wembley lørdag viste 25-åringen sin klasse da han gjorde sitt første mål for klubben.

– Vi har et godt lag, og det er vanskelig å komme inn på dette laget. Men han er en spiller som er veldig nyttig for oss, for å si det på den måten, uttaler Liverpool-manageren til Mirror.

Det var alså Minamino som kom inn fra benken og scoret utligningsmålet mot Arsenal i Community Shield. 

– Det var ikke bare at han gjorde målet. Han fant plass mellom Arsenals lagdeler, utnyttet små rom og var veldig god. Hans førstetouch var eksepsjonelt god, og avgjørelsene han tok når han kom inn mellom linjene var veldig bra, skryter Klopp av sin japanske elev.

– Slike ting er til stor hjelp. Han kan bli en viktig spiller for oss. Det har vært åpenbart hele tiden. 

– Han kom til klubben i den mest vanskelige tiden i livene våre, vil jeg påstå. Han har måtte venne seg til mange ulike ting, da han satt alene i England under nedstengingen av samfunnet. Det var ikke så hyggelig.

– Han har gjort det veldig bra, og er profesjonell til fingerspissene. Jeg er veldig glad for at han scoret dette målet, da det er et nytt stort steg for ham.

Har vært god i preseason

Klopp tror at Minaminos første scoring for klubben kan bli et vendepunkt for japaneren.

– Han er en spiller som kan påvirke kamper. Det var grunnen til at vi kjøpte ham. Men etter et par gode kamper i preseason ønsker jeg ikke å legge noe stort press på skuldrene hans. Det er det absolutt ingen grunn til.

– Dette var stort både for ham og oss. Det eneste han har manglet siden han kom hit var at han ikke hadde scoret et mål. Han har vært nær mange ganger. Han er tydeligvis i god form. Det kunne alle se da han kom inn fra benken.

– Scoringen er mer eller mindre en logisk konsekvens av nivået han presterer på nå. Spesielt under preseason har han vært bra. Så jeg er glad på hans vegne. Det var veldig viktig for oss å få den utligningen, og for ham var det et første viktig steg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]