– Wolves ville akseptert bud på 35 millioner pund, dersom de fikk alt med en gang

På Molineux har de allerede erstattet Liverpools nye nummer 20.

20. sep 2020 kl 12.19 Arild Skjæveland

Lørdag ble Diogo Jota bekreftet klar for Liverpool FC. Han er klubbens nye nummer 20, og har signert en kontrakt som strekker seg frem til 30. juni 2025.

Liverpool betaler 41 millioner pund for spilleren. Summen kan stige med ytterligere fire millioner pund etter antall kamper og hvordan laget gjør det i ligaen og Champions League.

Det var ikke en overgang det var forventet at de røde skulle gjøre denne sommeren, men på grunn av betingelsene i avtalen var det mulig å få til. I det som er et veldig vanskelig år økonomisk for mange klubber, er avtalen slik at overgangssummen spres utover kontraktslengden. Liverpool fikk til en slik avtale med Bayern München da de kjøpte Thiago Alcantara på fredag. Der skal 20 millioner pund spres over fire år, og summen kan stige med ytterligere fem millioner pund.

Liverpool betaler mindre enn 4,5 millioner pund av overgangssummen over de neste 12 månedene, og håpet er at en etterhvert vil få supportere tilbake på tribunen, og at situasjonen skal gå tilbake til normalen.

Ifølge Tim Spiers, en av journalistene med aller best innsikt på Molineux, ville Wolves ha akseptert et bud på 35 millioner pund, dersom de fikk hele summen med en gang. Det skriver han i The Athletic

Det var det Tottenham gjorde da Wolverhampton aksepterte et bud på 15 millioner pund for den målfarlige høyrebacken Matt Doherty. Da Leeds United kjøpte Helder Costa fra Wolves for 20 millioner pund, gjorde de avtalen på samme måte som Liverpool nå har gjort med Jota.

Vil endre spillestil

Spiers skriver at dette var en avtale som passet alle parter, og det uttalte også manager Nuno Espirito Santo på sin pressekonferanse lørdag.

Wolverhampton har på mange måter allerede erstattet Jota, med Daniel Podence som kom inn i januar og som startet åpningskampen mot Sheffield United, og med unggutten Pedro Neto som fikk en del spilletid forrige sesong.

Nuno skal også ha ønske om å bytte spillestil, og være mindre avhengig av at målene må komme på kontringer. Det skal være en av grunnene til at de ikke vil gå ut og bruke pengene fra Jota-salget nå – mye er allerede brukt, blant annet på spissen Fabio Silva som kom fra Porto for store penger tidligere i sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]