En bortedobbel for historiebøkene

Liverpool har vunnet 5-0 i to bortekamper på rad i Premier League.

25. okt 2021 kl 08.48Jens Bessesen

Watford - Liverpool 0-5 ble etterfulgt av Manchester United - Liverpool 0-5, og i løpet av to kamper på rad i Premier League har Liverpool tatt seks poeng, scoret ti mål og ikke sluppet inn. Og det på bortebane. 

Ifølge statistiker Ged Rea må vi tilbake til 1800-tallet for å finne liknende, men aldri før har Liverpool levert en slik bortedobbel i toppdivisjonen. 

«Såvidt jeg vet har det aldri før skjedd i toppdivisjonen. De leverte strake 5-0- og 7-0-seiere i to bortekamper i andredivisjon i 1895-96», skriver han på Twitter. 

LFC Match by Match følger opp med å skrive at det kun er fem andre lag som har klart bragden i den engelske toppdivisjonens historie, og at Liverpool er de første til å vinne to bortekamper på rad med fem mål eller mer siden 1960.

– Jeg tror ikke det er sannsynlig at du skal score tre mål borte mot United, sa Jürgen Klopp før kampen. 

Selv Klopp kan altså ta feil.

Ekstrem borteform

At det kom en 3-2-seier over Atletico Madrid på Wanda Metropolitano mellom de to 5-0-seierne gjør den siste uken til Liverpool til et rent eventyr, men den utrolige borteformen strekker seg enda lenger. 

Forrige gang Liverpool ikke klarte å score tre mål eller mer på bortebane var mot West Bromwich 16. mai, da det ble to scoringer. Siden den gang har de røde spilt ni offisielle kamper på bortebane, vunnet åtte av de og scoret 33 mål på veien. 

I ligaen har Liverpool en målforskjell på 19-3 på bortebane, og Klopps lag har med det scoret elleve mål mer enn det nest mestscorende bortelaget. 

Ser vi på formen både hjemme og borte ser det også bra ut. Forrige offisielle Liverpool-tap kom mot Real Madrid 6. april i år. Onsdag venter en ny bortekamp når Preston er motstander i ligacupen.