Kontrer mest i Champions League

Liverpool har vært giftige på overganger i Champions League denne sesongen.

16. feb 2021 kl 15.30Jens Bessesen

The Athletic har analysert samtlige 16 lag som er igjen i Champions League denne sesongen og sett hvordan de har levert så langt i forskjellige aspekter av spillet. 

Der viser det seg at RB Leipzig og Liverpool så langt har vært to jevngode lag, selv om Liverpool vant sin gruppe og RB Leipzig tok seg videre som nummer to i en jevn gruppe der de såvidt tok seg forbi Manchester United. 

Kontringer mot ungt lag

Både RB Leipzig og Liverpool legger seg midt på treet når det kommer til gjennomsnittlig ballinnehav, antall avslutninger og tempo i spillet, men det er spesielt én ting som skiller lagene, og det er såkalte direkte angrep eller kontringer. 

Der er Liverpool ivrigst i klassen i hele Champions League. Slike angrep defineres som angrep som starter på egen halvdel og som ender med en avslutning eller en touch i 16-meteren innen 15 sekunder. Liverpool snitter på 4,2 slike angrep per kamp, mens Leipzig med snitt på 1,7 har fjerde færrest av slike angrep av de 16 lagene som er igjen i turneringen. 

Tyskerne kan på sin side skilte med det yngste laget som ble brukt i gruppespillet, med en snittalder på 25,4. De har også brukt færrest spillere, med 19 i tallet. 

Kanskje får vi i kveld se et kampbilde der Liverpool prøver å kontre det unge RB Leipzig-laget i senk.

Kampen har avspark klokken 21 og vises på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]