– Jeg håper Sadio spiller!

Utlånte Sepp van den Berg håper å på tøffest mulig motstand når han skal spille mot sine lagkamerater i Liverpool.

27. okt 2021 kl 10.43Jens Bessesen

– Det kan bli litt rart fordi jeg kjenner alle, men hvem vet - kanskje det vil hjelpe meg, sier Sepp van den Berg til Goal

Unggutten som er utlånt fra Liverpool til Preston har fått tillatelse til å spille kveldens ligacupkamp. Det bekreftet Liverpools assistentmanager på tirsdagens pressekonferanse. 

– Selvsagt skal han få spille. Hvilken beskjed ville vi sendt til spillere på lån om de ikke fikk spille?

Håper Mané spiller

Overfor Goal avslører van den Berg at Whatsapp-gruppen til Preston-spillerne gikk varm da de så at Sadio Mané satt på benken i søndagens kamp på Old Trafford.

– Det første jeg tenkte var at da skal han kanskje spille mot oss, sier van den Berg og legger til: 

– Jeg har lyst til å spille mot det beste laget de kan stille med. Jeg vet at det ikke blir de samme som møtte United, men jeg håper Sadio spiller! Som spiller ønsker du å møte de beste - det er sånn man får vist seg frem, sier hollenderen.

– Hvis han spiller kan jeg se hvor mye jeg har vokst siden forrige gang vi møttes, sier han.

19-åringen er egentlig midtstopper, men det er som vingback han har imponert stort for Preston det siste snaue året. Han har blitt fast inventar på høyresiden i fembackslinja til Championship-klubben. 

I intervjuet mimrer unggutten tilbake til hvordan det var å møte Mané og rekkekameratene Roberto Firmino og Mohamed Salah på trening. 

– Jeg spilte midtstopper. Jeg så til venstre - der var Mo. Jeg så til høyre og der var Sadio. Rett foran meg var Bobby. Og så snart jeg fikk ballen, kom alle tre løpende mot meg! Hva gjør man da? 

Vil helst spille midtstopper

Preston har slitt så langt denne sesongen. De siste ni kampene har kun gitt én seier og de er nummer 19 på tabellen i tøffe Championship. For van den Berg har imidlertid sesongen vært positiv. 14 kamper har det blitt. I vårsesongen spilte han 16 kamper.

– Jeg skulle selvsagt ønske at jeg spilte midtstopper - som vingback løper jeg mye mer enn jeg er vant til! Men samtidig spiller jeg hver eneste kamp, stort sett tre kamper i uken. Som vingback lærer jeg mer om alle deler av spillet fordi jeg må gjøre litt av alt, sier han.

På veien har han tidvis vist seg frem offensivt, med to scoringer for klubben. Nylig fikk han også sin U21-landslagsdebut for Nederland. 

Han ser stadig frem til flere oppturer og jobber mot det store målet - fast plass hos Jürgen Klopp.

– Etter sesongen vil jeg vise meg frem i pre-season. Det store målet på lang sikt er å spille for Liverpools førstelag, sier han.