«Antydninger om at Salah og agenten krever 500.000 pund i uken stemmer ikke»

Journalist mener rykter om Salahs kontraktskrav ikke er sanne.

27. okt 2021 kl 08.37Jens Bessesen

Football Insider er blant de som denne uken har hevdet at Mohamed Salah og hans agent Ramy Abbas Issa nå krever hele 500.000 pund i uken fra Liverpool FC i kontraktsforhandlingene som pågår. 

Det er ikke første gang rykter om et så heftig lønnskrav har versert. I september meldte Mirror det samme, men flere av journalistene som følger klubben tett slo tilbake og sa at det ikke medførte riktighet.

Nå har Kevin Palmer i Sunday World gjort det samme etter at ferske rykter har oppstått. «Antydninger om at Salah og agenten krever 500.000 pund i uken stemmer ikke», skriver han på sin Twitter-konto.

Saftig signeringsbonus

Palmer legger til at det stadig forhandles om en avtale som kan gagne alle involverte, og at avtalen kan inkludere en saftig signeringsbonus.

Forrige uke skrev Chris Bascombe i The Telegraph at kravene til Salah-leiren er en dobling av lønnen til å tjene 400.000 pund i den nye kontrakten. Det er første gang en av journalistene tettest på klubben har gått ut med en konkret sum.

Det kan virke som flere av journalistene mener Fenway Sports Group og Liverpool heller ikke vil gå med på en lønn på 400.000 pund i uken. Det ville gjort Salah til den soleklart best betalte spilleren i klubben, men ikke i Premier League, der spillere som Romelu Lukaku (450.000 pund) og Cristiano Ronaldo (480.000 pund) tjener enda mer.

Skal vi tolke mer ut fra det Palmer skriver, kan vi kanskje begynne å håpe at partene har kommet frem til et kompromiss i forhandlingene - litt lavere ukelønn enn det Salah-leiren krevde, mot en klekkelig signeringsbonus.

– Ikke opptil meg

Forrige uke snakket Salah om kontraktssituasjonen i et intervju med Sky Sports.

– Det avhenger ikke av meg. Dette er ikke opp til meg, men dersom du spør meg, så ønsker jeg å bli her til siste dag av fotballkarrieren min. Men jeg kan ikke si så mye om det, det er ikke i mine hender, sa Salah.

– Det avhenger av hva klubben ønsker.

– For øyeblikket kan jeg ikke noen gang se for meg å spille mot Liverpool. Det vil gjøre meg trist. Det er vanskelig. Det er vanskelig, og jeg ønsker ikke å snakke om det, men det ville gjort meg trist. For øyeblikket ser jeg ikke for meg å spille mot Liverpool, men la oss se hva som skjer i fremtiden, sa han.

En femårskontrakt med 400.000 pund i ukelønn vil bety en utgift på 80 millioner pund for Liverpool de neste fem årene, og Salah vil være midt i 30-årene ved utgangen av kontrakten. Det kan også være et argument FSG bruker når de vil presse ned lønnen. Salah kan på sin side vise til en fantastisk form, en pil som peker rett vei og en fysikk som tilsier at han vil være verdensklasse også om fem år.