Klopp tar Keita i forsvar

Naby Keita scoret et fantastisk mål, men har blitt kritisert etter den flotte seieren i Madrid.

20. okt 2021 kl 14.58Arild Skjæveland

Det var én stor overraskelse i Liverpools lagoppstilling borte mot Atletico Madrid på tirsdag, og det var at Naby Keita spilte fra start. 26-åringen hadde spilt tre landskamper for Guinea, før han kom inn på laget mot Watford i 5-0-seieren på lørdag.

Noe av det som har vært en gjenganger i Keitas tid på Anfield, er at han sjelden har klart å holde seg skadefri og i form til å spille flere kamper på rad. Derfor forventet de fleste at Fabinho kom til å komme inn på laget på Wanda Metropolitano, etter at han hadde hatt «fri» i helgen, og vært i den spanske hovedstaden siden fredag for å lade opp til kampen.

Keita startet, og scoret 2-0-målet med en fantastisk volley. Hans andre mål for sesongen, og hans andre fantastiske volley.

Utover i omgangen ble det tøffere for Liverpool, da Atletico Madrid begynte å angripe, og de røde slet med å forsvare seg. Flere mener at Keita var skyld i begge baklengsmålene.

«Keita vil bare spille når laget har ballen, og han kostet 75 millioner euro. Det er enormt skuffende med tanke på at det er hans fjerde sesong. Det er bare ikke godt nok», twitret Dietmar Hamann.

SPILTE ÉN OMGANG: Naby Keita ble tatt ut til pause.

SPILTE ÉN OMGANG: Naby Keita ble tatt ut til pause.

Blir kritisert av flere

James Pearce i The Athletic har også skrevet en sak om Keita etter kampen i Madrid.

«Dette var en gyllen mulighet for Keita til å bevise for Klopp at han kan stole på ham i de største kampene, etter at han ble utelatt mot Chelsea og Manchester City, men han feilet med å gripe sjansen og manglene hans ble tydelige», skriver Pearce.

«Keitas innsats uten ballen var bare ikke nok. Han tapte for mange dueller. En pasningssikkerhet på 85 prosent er greit nok, men han vant kun én av sine ni dueller», skriver han videre.

Den tidligere RB Leipzig-spilleren ble byttet ut til pause, og inn kom Fabinho for å skjerme forsvaret.

Klopp tok Keita i forsvar

Etter å ha byttet spilleren ut til pause, visste nok Klopp at spørsmålene ville komme etter kampen. På pressekonferansen etter kampen tok han seg tid til å snakke om byttet.

– Først og fremst, hadde det ingenting med Naby å gjøre. Vi måtte bare forsvare oss bedre på høyresiden. Vi var litt for brede. Naby scoret et mål og slike ting, og jeg har allerede snakket med ham. Det er veldig viktig for meg at ingen tror at vi spilte førsteomgangen, eller andre delen av førsteomgangen, på grunn av Naby. Ikke i det hele tatt, sier Klopp ifølge Liverpoolfc.com.

– Han er i veldig god form, men han spilte tre kamper for Guinea, 90 minutter i den forrige Premier League-kampen, og igjen her. Jeg sa at jeg mente 45 minutter absolutt var det rette, sier manageren. 

Keita har nå spilt 443 minutter for Liverpool denne sesongen. Hele forrige sesong spilte han kun 714 minutter i alle turneringer.