«Liverpool er et mesterverk, mens Manchester United bare er blitt kastet sammen»

Det er dommen til den italienske trenerlegenden Arrigo Sacchi.

29. okt 2021 kl 14.25Einar Kvande

Jamie Carragher har intervjuet den italienske trenerlegenden Arrigo Sacchi for Telegraph, og blant temaene var Jürgen Klopp og Liverpool.

Carra møtte Sacchi i Italia ett døgn etter at Liverpool hadde ydmyket Manchester United på Old Trafford.

– Dette Liverpool-laget er et mesterverk, sier Sacchi i intervjuet med den tidligere Liverpool-stopperen.

– Et fantastisk lag uten noen skikkelige superstjerner. Et sant lag. Her spiller samtlige spillere for hverandre, mens i andre lag er det elleve spillere som spiller for seg selv. 80 prosent av tiden beveger de seg når de har ballen. Dersom de var et orkester ville de hele tiden være samstemte og perfekte.

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær får ikke et like godt skussmål av trenerlegenden, selv om han unngår å svare direkte på spørsmålet når Carra spør hva han mener om dagens United-mannskap.

– Under VM i 2014 fikk jeg spørsmål fra en brasiliansk TV-kanal hva jeg syntes om Brasil sitt lag. Jeg sa til dem at jeg ikke så noe lag. Jeg så elleve individuelle spillere som var blitt kastet sammen ute på banen.

Jürgen Klopp har sagt at Sacchi er en av trenerne som har hatt størst påvirkning på hans fotballfilosofi. 

Italieneren er en av arkitektene bak moderne fotball. En av de mest innflytelsesrike trenerne de siste 40 årene. Han står for høyt press, og kompakt, synkronisert fotball hvor forsvarslinja settes høyt. 

– Fotball handler om kolletiv intelligens, sier Sacchi når han blir bedt om å oppsummere sin fotballfilosofi.

Håper å bli trener i England i sitt neste liv

Da tidligere Liverpool-manager Gerard Houllier og et knippe andre franske trenere besøkte Sacchi, da han var trener for AC Milan, hadde de aldri sett noe lag jobbe hardere.

Det har tydeligvis dagens Liverpool-manager tatt med seg inn i sin fotballfilosofi.

– England har de beste trenerne i verden nå, sier Sacchi.

– Pep og Klopp er to store trenere som bidrar til å utvikle fotballen. Uten trenere som dette dør fotballen. 

– Jeg så Liverpool mot Barcelona, og det satte følelsene i sving hos meg. Sterke følelser oppsto for jeg så ikke bare et lag som vant, men en hel by som vant. I mitt neste liv ønsker jeg å bli trener i England.

– Fotballforståelsen til fansen har alltid vært bedre i England. Men det bekymrer meg at klubbene blir kjøpt av folk fra Amerika og Midt-Østen som ikke har den samme forståelsen.