Jamie Carragher:– Salah er allerede en Liverpool-legende – kontrakten må ordnes!

Mohamed Salahs kontrakt har blitt et stort samtaletema etter egypterens strålende start på sesongen.

2. okt 2021 kl 23.02Arild Skjæveland

Mohamed Salah er inne i sin femte sesong på Anfield, og i hver eneste sesong har han levert varene. Denne sesongen har han startet på strålende vis, med åtte mål og to målgivende på sine åtte første kamper for sesongen.

Den eneste kampen han har stått over, var mot Norwich City i ligacupen.

Spillerens kontrakt går ut sommeren 2023, og etter at klubben har forlenget med flere av sine største stjerner det siste halve året, er Salah den store som mangler. Kanskje er det den aller viktigste signaturen som mangler. Jamie Carragher er er en som mener dette må ryddes opp i så snart som mulig.

«Dersom noen setter sammen tidenes Liverpool-ellever, må Salahs navn nå være med. I fire fulle sesonger har han sørget for at han for alltid vil bli nevnt i samme åndedrag som Kenny Dalglish, Steven Gerrard, Ian Rush og John Barnes», skriver Carragher i The Telegraph

«Hans to mål mot Porto i midtuken betyr at han har åtte mål på åtte kamper denne sesongen, og 38 mål eller målgivende på 45 Champions League-kamper. Totalen hans er 133 mål på 211 kamper», skriver han videre.

– Det må ordnes!

Carragher mener Salah kan klatre høyt på rekordlistene i klubben.

«Skulle han bli i fire nye år, vil Salah være nær å matche Roger Hunt sine 285 mål for klubben, med kun Rush over seg i på listen over tidenes toppscorer. Dette er sinnsykt imponerende tall for en som ikke spiller som spydspiss», skriver han.

«Slik situasjonen er nå, er det ikke sikkert at Salah blir på Anfield utover sin nåværende kontrakt i 2023. Det blir antatt at kontraktsforhandlingene vil løse seg, og at klubben og representantene hans vil finne et kompromiss som gjør at egypteren blir i klubben til han er 33 år. Akkurat nå er det ingen tegn på at det vil skje snart. Det er grunn til bekymring at det er en mulighet at Salah vil forlate klubben som Bosman-spiller».

HÅPER PÅ LØSNING: Jamie Carragher håper at gamleklubben og Mo Salah kan bli enig om en ny avtale.

HÅPER PÅ LØSNING: Jamie Carragher håper at gamleklubben og Mo Salah kan bli enig om en ny avtale.

Liverpool-legenden og Sky Sports-eksperten mener det er viktig at dette får en løsning raskt, og ikke drar ut slik det gjorde med Gini Wijnaldum som til slutt forlot de røde i sommer.

«Det vil være en stor feil å la situasjonen dra ut. Jeg forstår at det ikke er rett frem og bare gi spilleren det han ønsker uten å tenke over de finansielle konsekvensene».

Håper at begge ser at forlengelse er det beste

Carragher håper samtidig at Salah, agent Ramy Abbas Issa og Liverpool FC kan sette seg ned og finne ut at de er den beste mulige matchen for hverandre.

«Salah sin agent har en god sak for å forvente at klienten hans får en lønn som står i stil med Premier Leagues mest verdifulle spillere, som Kevin de Bruyne. Han har rett i å tenke at Salah skal få belønning for hva han så langt har gjort for Liverpool, med å hjelpe klubben tjene millioner i premiepenger i Premier League og Champions League, sammen med det han kan oppnå denne sesongen, neste sesong – og dersom de blir enige – også to år etter det».

Samtidig er det ikke slik at Salah kan gå hvor som helst.

«For å finne en løsning, vil kanskje Salah og representantene hans anerkjenne at Liverpool har hjulpet ham til å innfri potensialet hans, like mye som han har hjulpet Liverpool med å innfri deres. Hvor skal han gå som passer ham like perfekt som Anfield? Bare Man City, United og PSG kan ta seg råd til en så enorm lønn som Salah håper på. Vil de betale ham det når han er 31 år i 2013, og vil Salah virkelig dra til en av Manchester-klubbene og ødelegge ettermælet sitt på Anfield?»

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.