Liverpools jokere når det blir straffespark-konkurranser i Champions League

Nå som bortemålsregelen er fjernet i europeiske klubbturneringer, vet Jürgen Klopp at Liverpool fort kan havne i straffespark-konkurranser dersom de tar seg videre fra gruppespillet i Champions League.

11. okt 2021 kl 09.54Einar Kvande

Liverpool har innledet et samarbeid med vitenskapsfolkene i selskapet Neuro11, der målet er at klubbens spillere skal forbedre sin presisjon på dødballer ved å nå en optimal mental tilstand når dødballene tas. 

Dette er vitenskap som kan komme godt med blant annet i straffespark-konkurranser, som det kan bli flere av dersom Liverpool kommer langt i Champions League denne sesongen.

– Du kan ikke skape virkelige situasjoner med høyt mentalt press på treningsfeltet, men du kan gi spillerne de riktige verktøyene til å være forberedt på slike scenarier, uttaler Dr Niklas Hausler i Nevro11 til The Athletic.

Han sammenligner dette med å terpe på to mot en-situasjoner på trening for å prestere så godt som mulig i slike situasjoner i kamp. 

– Vi gir spilleren de riktige verktøyene, slik at han når han skal ta et straffespark vil klare å blokkere ut alt som kan distrahere ham. Han vil vite eksakt hva han skal gjøre for å score, forklarer Hausler. 

– Jeg vil bli verdens lykkeligste fyr dersom en spiller vi har jobbet med avgjør finalen på straffespark i det 93. minutt etter å ha fulgt våre råd, sier han.

Det handler om å kontrollere sin egen hjerne og sin egen oppførsel

Klopp har beskrevet metodene til Neuro11 som veldig nytenkende og faktabasert mental trening. 

– En sterk psyke er veldig viktig på toppnivå, og vi er veldig glade for å at vi samarbeider med disse karene, siteres Liverpool-manageren.

Fotballklubber har lenge skjønt at psykologi er viktig med tanke på å oppnå resultater, men nå tas dette videre til nevrovitenskap. 

– Vi har et klarere bilde av hva som er relevant. Vi ønsker å vise at alle kan kontrollere sin egen hjerne og egen oppførsel, og dermed gi dem en plattform til å prestere hver dag.

– Vi er glade for at Jürgen Klopp har så stor tro på oss. Vi ønsker å gjengjelde det med vårt arbeid for Liverpool, avslutter Hausler.