Mbappé bekrefter at han ønsket å dra i sommer

Kylian Mbappé ville til Real Madrid.

5. okt 2021 kl 11.01Jens Bessesen

Kylian Mbappé har en stund blitt omtalt som Jürgen Klopp og Liverpools drømmeovergang, og Anfield-klubben har sammen med Real Madrid vært nevnt som PSG-spissens neste mulige destinasjon. Nå bekrefter 22-åringen at han ønsket å forlate PSG i sommer - men det var ikke Liverpool han ville til. 

Real Madrid la nemlig inn et bud på svimlende 170 millioner pund på franskmannen i sommer. Og det for en spiller som er på utgående kontrakt og kan gå gratis neste år. 

Hva som er mest utrolig - at Real Madrid ville gi så mye penger eller at PSG faktisk avslo det - er vanskelig å si. Uansett måtte Mbappé belage seg på et nytt år i Ligue 1. 

– Var kun snakk om Real Madrid

– Jeg ba om å få dra, fordi jeg på det tidspunktet ikke ønsket å forlenge kontrakten, og jeg ville at klubben skulle få en overgangssum for meg, sier Mbappé til radiokanalen RMC Sport, gjengitt av The Times

Ifølge Fabrizio Romano skal Mbappé for øvrig ha sagt følgende til avisen L'Equipe:

– Når jeg sier at jeg ville dra, snakker jeg om Real Madrid. De kom med et bud. Jeg trodde tiden min i PSG var over og at det å dra var neste logiske sted. 

– Andre klubber? Nei. Nå er jeg her i Paris, og hvis jeg ville dratt i sommer, ville det kun ha vært til Real, sier han videre.

For de som drømmer om Mbappé i Liverpool er kanskje ikke hovedpersonens uttalelser noe som gir særlig med håp. En overgang vil være mer realistisk neste år hvis kontrakten går ut, men trolig vil 22-åringen be om en ukelønn som ikke passer inn i lønnsstrukturen til FSG og Liverpool. Den lønnsstrukturen er under hardt press allerede i forhandlingene om en ny kontrakt med Mohamed Salah.

Ifølge flere nettsider har Mbappé en ukelønn på over 400.000 pund i PSG - mer enn det dobbelte av hva Salah for øyeblikket har i Liverpool.

Ville dra i juli

Overfor RMC Sport forklarer Mbappé i nærmere detalj hvorfor han vil dra fra PSG, der han for øyeblikket danner fronttrio sammen med Neymar og Lionel Messi. 

– Klubben har gitt meg mye. Jeg har vært lykkelig i de fire årene jeg har vært her, og er det fremdeles. Jeg ga beskjed så tidlig at klubben kunne reagere, for jeg ønsket at alle skulle komme godt ut av det og finne en god avtale. Jeg sa også at jeg ville bli dersom klubben ønsket det, sier Mbappé, som hevder at han ikke har presset klubben for en overgang.

– Jeg sa klart i fra, og jeg gjorde det tidlig. Så jeg satt ikke pris på at PSG gikk ut og sa at jeg først ga beskjed i slutten av august, for det får meg til å se ut som en kjeltring. Jeg ga beskjed i slutten av juli, sier han.

22-åringen ser nok ut til å få viljen sin neste år, og mye tyder altså på at det blir Real Madrid, og ikke Liverpool, som skal hente den lynhurtige storscoreren. Spørsmålet er om det blir gratis eller om han signerer ny kontrakt for at PSG skal få en solid dose penger for mannen de kjøpte for over 150 millioner pund i 2018.