Liverpool Echo:Mbappes lønnskrav gjør det urealistisk å tro at han blir Liverpool-spiller

Lokalavisen heller kaldt vann i blodet på alle som drømmer om at Kylian Mbappe skal skrive under for Liverpool.

12. mar 2021 kl 09.19Einar Kvande

– Når lønnskravet er av en slik størrelsesorden at det potensielt kan skremme bort selv Manchester City, da vet du at laget ditt er dømt til å mislykkes uansett hvor mange fagre ord som ytres av partene, skriver Dave Powell i Liverpool Echo om temaet Kylian Mbappe og Liverpool.

Alle store klubber i Europa vil ønske å ha franskmannen på laget, men få har råd til det. Og ikke Liverpool, ifølge Powell, selv om Anfield-klubben har vært aldri så mye linket til PSG-spissen de siste månedene.

Ifølge rapportene skal Mbappe kreve hele 600 000 pund i uken i lønn, og Powell tror ikke det er langt fra sannheten når man vet at Paris Saint-Germain nylig skrev en langtidskontrakt med Mbappes spisspartner Neymar verdt 500 000 pund i uken.

Bare to klubber i verden kan betale en slik lønn

Powell mener det kun er to klubber i verden som har råd til å betale slike lønninger. Manchester City og PSG.

Draktavtalen Liverpool har med Nike er blitt trukket frem som et av de gode kortene Liverpool sitter med på hånden for å sikre seg Nike-sponsede Mbappe. Men FSG ville neppe ha betalt lønninger av en slik størrelse selv under normale omstendigheter, og nå som koronapandemien fører med seg enorme inntektstap for fotballklubbene virker det urealistisk at Anfield-klubben skal kjøpe en stjernespiller som er så dyr i drift som Mbappe.

Powell spår en rolig transfersommer. Han mener at Liverpool vil håndtere de finansielle problemene som pandemien fører med seg bedre enn de fleste andre klubber takket være måten FSG driver butikken på, og da blir Mbappe til Liverpool bare en våt drøm.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]