Ett år siden kneskaden: – Så langt har det gått riktig vei

Virgil van Dijk nærmer seg toppformen ett år etter den alvorlige kneskaden.

18. okt 2021 kl 23.06Jens Bessesen

Søndag var det ett år siden Virgil van Dijks 2020/21-sesong ble ødelagt som følge av kneskaden han fikk på Goodison Park. Stopperkjempen nærmer seg toppformen igjen, og mandag snakket han med pressen før tirsdagens møte med Atletico Madrid i Champions League.

– Jeg er fortsatt på vei. Alle har sin mening, og jeg vet at det er mange som ser mot meg og om jeg vil være tilbake til der jeg var, sier van Dijk.

Han er klar på at det ikke er mange som klarer å komme tilbake til sitt aller beste etter en så alvorlig skade, og at alle vet hvor vanskelig det er.

– Jeg tenker ikke så mye på hva folk sier, jeg spiller for supporterne, klubben og landet mitt, og det jeg kan gjøre er å spille kamper og komme tilbake til normalen. Så langt har det gått riktig vei og jeg føler meg bra. Det er alltid rom for forbedring, sier han.

Glad for å være tilbake

Det viktigste for 30-åringen er å være tilbake på banen igjen 

– Det er ett år siden, men jeg er bare glad for at jeg er der jeg er i dag. Jeg spiller på det høyeste nivået igjen, med mye glede. Vi jobber veldig hardt for å få gode resultater, og har fått det, sier han.

Van Dijk legger til at det er mye som kan forbedres både for han og laget.

– Det er mye som kan forbedres, også for meg personlig, men det eneste jeg kan gjøre er å ta det dag for dag. Jeg er ingen robot, og kom tilbake fra en alvorlig kneskade.

– Jeg vet at det er fokus på meg, og kanskje enda mer enn før, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg min egen største kritiker og vet akkurat når jeg kan gjøre noe bedre, også når det går bra, men slik jeg ser det ønsker jeg bare å forbedre meg og bli så god som jeg kan. Jeg har stor tro på måten jeg ser ting på, sier han.

Motivert

Tirsdag kan det være revansje på menyen når Atletico Madrid står på motsatt banehalvdel, men van Dijk tenker ikke så mye på tapet mot spanjolene sist lagene møttes.

– Vi trenger ikke noe ekstra motivasjon. Vi spiller i Champions League, den mest prestisjetunge cupen i Europa. Vi jobbet hardt for det forrige sesong, guttene jobbet hardt for å sørge for at vi spilte i Champions League, sier van Dijk og legger til: 

– Vi vil bare gå ut der, vise kvalitetene våre, og det eneste vi vil bruke fra forrige møte med dem er analyse. Vi trenger ikke ekstra motivasjon, og vet hvor tøft det vil bli.

Han er klar på at det blir en knallhard bortekamp.

– Vi må være veldig gode for å få et resultat, og vet hvor tøft det vil bli. En full stadion også. Jeg personlig nyter også hvert sekund av det.

Atletico Madrid - Liverpool spilles tirsdag klokken 21.