– Alle ambisiøse managere ønsker å møte Klopp, Guardiola, Tuchel og Conte. Steven kunne ikke si nei til denne sjansen

Jamie Carragher mener den tidligere lagkameraten har gjort et forståelig valg.

Hadde Steven Gerrard blitt værende i Rangers ut sesongen, ville han trolig ha vunnet sin andre ligatittel på rad. Nå forlater han Rangers midtveis i sesongen, på toppen av tabellen, og mange Rangers-supportere er rasende på ham.

Det var også Celtic-supporterne da Brendan Rodgers forlot dem i 2019. Det var i februar måned, og Celtic toppet ligaen med åtte poeng. Han var på vei mot sin tredje strake ligatittel – og muligens trippel. Det er på mange måter sammenlignbart med det valget Gerrard har gjort, nå som han velger å fortsette karrieren i Premier League.

«Fra det øyeblikket Aston Villa gjorde Steven Gerrard til sitt hovedmål, måtte han forlate Rangers. Timingen er ikke ideell, og i fotball er den sjelden det. Hadde han hatt mulighet til å velge, forventer jeg at Stevie ville foretrukket å bli i Glasgow i seks måneder til og vunnet sin andre ligatittel før han starter i ny klubb med en full pre-season», skriver hans gode venn og tidligere lagkamerat Jamie Carragher i The Telegraph.

Han skriver videre om suksessen til Rangers under Gerrard, som klarte å stoppe Celtic sin rekke på ni strake ligamesterskap, og vinne Rangers sin første ligatittel på ti år.

«Med tanke på suksessen, var det uunngåelig at det ville komme tilbud fra Premier League-klubber etterhvert. Akkurat slik som da han var på Liverpools akademi, ville det alltid handle om det tilbudet som krysset av flest bokser. Aston Villa gjorde det. Villa er en klubb som kan gi managere sjansen til å lykkes», skriver han videre.

En klubb som kan komme til Europa

Carragher sammenligner Villa med Leicester City – som en klubb som kan passe en ung og ambisiøs manager.

«Om Villa er større enn Rangers? Det er et irrelevant argument, akkurat slik det var da Rodgers forlot Celtic for Leicester City. Engelske Premier League er i en helt annen stratosfære fra den skotske. Det er det managere og spillere alltid vil tenke på».

«De er en av de få klubbene, som også inkluderer Leicester City, Everton og West Ham, der du tenker at dersom de får det til, kan de kvalifisere seg til Europa. Geografisk er Villa attraktive. Ikke undervurder hvor viktig det er at Gerrard nå er nærmere hjemmet sitt».

LIGAMESTER: Rangers vant sin første ligatittel på 10 år under Steven Gerrard.

LIGAMESTER: Rangers vant sin første ligatittel på 10 år under Steven Gerrard.

I 2019 var Gerrard gjest i Carraghers podcast, og det var en svært underholdende samtale. Der la ikke Gerrard skjul på hva som var fremtidsdrømmene.

Christian Purslow var en svært kontroversiell, og lite populær daglig leder i Liverpool FC. Han vil nå bli Gerrards sjef på Villa Park. Akkurat deres forhold trekker Carragher frem som noe som kan ha vært en faktor.

«Det hjelper at Gerrard kjenner noen i styret. Den tidligere daglig lederen i Liverpool, Christian Purslow, er forberedt på å satse på en ung og fremadstormende trener. Tilknytningen deres har uten tvil hjulpet å få i havn denne avtalen. Dersom ting går trått, vil Gerrard ha en alliert. Det er få som får det i et arbeidsmiljø gjennom 30 år lange trenerkarrieren, og spesielt ikke så tidlig inn i en».

– Vil ikke ta over Liverpool fordi det er romantisk

Carragher skriver videre om hvorfor engelske Premier League er så attraktivt, også for unge trenere.

«Alle ambisiøse managere ønsker muligheten til å møte Klopp, Pep Guardiola, Thomas Tuchel og nå Antonio Conte. I tillegg til det er Villa den største klubben i Midlands, og en av de største klubbene i England. De er fortsatt sett på som en av de sovende gigantene, som med riktig supporter kan vekke supporterskaren og kjempe om topp seks».

NY JOBB: Steven Gerrard er ny manager i Aston Villa.

NY JOBB: Steven Gerrard er ny manager i Aston Villa.

Mange leser dette som at Gerrard posisjonerer seg for 2024, når Jürgen Klopps kontrakt går ut. Slik ser ikke «Carra» det nødvendigvis.

«Kan kan love dere dette: Steven Gerrard vil kun ønske å ta over Liverpool dersom han er god nok, og supporterne vil kun ønske ham som manager på de samme betingelsene. Ikke fordi det er noen romantisk hjemkomst. Når Klopp går, vil Liverpool kun ansette den beste mannen for jobben, slik de gjorde med sin siste ansettelse i 2015. Gerrards tilknytning er en fordel dersom dagen kommer og han er en seriøs kandidat, men frem til da er det kun et tema som overdrives, og ikke bør være på agendaen akkurat nå».

Gerrards første kamp som Villa-manager blir hjemme mot Brighton lørdag 20. november. Liverpool - Aston Villa spilles 16. desember.