– Dette må vi bare glede oss til

Virgil van Dijk kvier seg ikke for å spille 13 kamper på seks uker.

Liverpool starter i morgen på en knalltøff periode, hvor det skal spilles 13 kamper på seks uker. Hardkjøret starter med at Arsenal kommer på besøk i morgen kveld. 

Virgil van Dijk vet at det harde kampprogrammet kan by på utfordringer, men nederlenderen ser positivt på at det skal spilles to kamper i uken helt frem til nyttår.

– Det er ganske mange kamper, men kampene er det morsomste for en fotballspiller. Vi må bare glede oss, sier midtstopperen i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Nå trenger vi hele troppen. Det tror jeg alle skjønner. Vi må bare stå på, for vi kan ikke forandre på dette, så vi må bare nyte det. Nyte øyeblikket, unngå skader, og forhåpentligvis får vi gode resultater sammen.

Første motstander er et Arsenal-mannskap som ikke har tapt noen av sine åtte siste Premier League-kamper, og som vil passere Liverpool på tabellen om de vinner på Anfield.

– De er i god form, det er det ingen tvil om. Det blir en veldig tøff kamp. Vi skal analysere dem godt. De har en klar plan, gode spillere, et godt lag, og en god manager.

– Så vi må være godt forberedt, og spille veldig bra for å få et godt resultat. Vi må ha tro på oss selv. Selvsagt ønsker vi å vise oss fra en annen side etter det som skjedde i London, sier Liverpools nummer 4 og har selvsagt tapet for West Ham i forrige ligarunde i tankene.

Skal diskutere de tre baklengsmålene

Liverpool-forsvaret slapp inn tre mål etter dødballer på London Stadium. Det er ikke hverdagskost.

– Vi ønsker selvsagt ikke å slippe inn mål i det hele tatt. Måten vi slapp inn målene på er noe vi må studere nærmere. Det kommer vi til å gjøre. Vi har trolig alle sett på det individuelt også. Vi skal diskutere dette i dag, ta det med oss, og gjøre det bedre. Det er slik vi opererer.

– Du må håndtere slike ting ute på banen. Etter en kamp så diskuterer vi det sammen. Denne gangen dro alle hver til sitt etter kampen, så det var litt vanskelig, men vi vil diskutere dette før Arsenal-kampen. Vi skal ikke gjøre det større enn det er. Jeg tror ikke det er grunn til bekymring. Men ingen ønsker å slippe inn mål, og ingen ønsker å tape kamper. Det gjorde vi denne gangen, og vi må rette opp inntrykket.

– Vi bør uansett ha selvtilliten i behold. Vi har en fantastisk gruppe med spillere, og vi skal spille på hjemmebane. Vi vet det blir vanskelig, for Arsenal er et godt lag, som er i god form. Men vi skal konsentrere oss om oss selv, og forsøke å prestere så godt som mulig, avslutter nederlenderen.