– Jeg har ikke ord. Vi skulle kvalifisert oss til VM i kveld

Virgil van Dijk var veldig skuffet etter at laget hans slapp inn to mål helt på slutten mot Montenegro.

Nederland ledet 2-0 og hadde full kontroll borte mot Montenegro lørdag kveld – et resultat som ville sendt laget til VM i Qatar som gruppevinner i Norges gruppe. Det så veldig komfortabelt ut for Virgil van Dijk og co, og Nederlands kaptein sto bakerst og strødde rundt seg med flotte langpasninger.

Åtte minutter før slutt skulle alt endre seg. «Oranje» slapp inn to sene mål på Podgorica City Stadium, og med det resultatet må Louis van Gaal sitt lag vente med å slippe jubelen løs.

Skuffelsen var stor for Ståle Solbakken og Norge tidligere på kvelden, da laget ikke klarte å slå Latvia på Ullevål. Med det så det ut til at drømmen om VM hadde røket, men nå får de røde en ny mulighet. Med seier i Rotterdam på tirsdag kan Norge ta seg til VM, og Nederland kan ende på tredjeplass og ende utenfor mesterskapet.

– Jeg har ikke ord

Hadde resultatet stått seg, og Nederland kvalifiserte seg til VM lørdag kveld, ville det vært stor mulighet for at van Dijk fikk hvile mot Norge, og at Matthijs de Ligt og Stefan de Vrij kunne spilt, om de ikke hadde noe å spille for. På overtid ble også de Vrij skadet – så det blir uansett ikke aktuelt.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si til dere nå. Jeg har ikke ord. Måten vi spilte på i andreomgangen er skammelig, sa Liverpool-spilleren til Nos etter kampen.

– Så klart jeg er sint. Vi skulle ha kvalifisert oss til VM i kveld. Nå må vi prøve å gjøre det på tirsdag, i et tomt stadion, sier han videre.

Nederland - Norge spilles tirsdag kl. 20.45, og vises på TV 2.