Tilbake på landslaget etter 13 måneder ute i kulden

Gledelig nyhet for Liverpool-angriper.

Divock Origi er tilbake i den belgiske landslagstroppen 13 måneder etter hans forrige landslagsoppdrag. Belgia skal ut i VM-kvalifiseringskamper mot Estland og Wales.

26-åringen har slitt mye benk i Liverpool det siste året, og derfor har han heller ikke blitt inkludert i planene til den belgiske landslagssjefen, Roberto Martinez.

Men med Romelu Lukaku og Michy Batshuayi utilgjengelige for landslagssjefen grunneet skader, har Origi blitt hentet inn i varmen igjen sammen med tidligere Liverpool-spiss Christian Benteke og det ubeskrevede bladet Dante Vanzeir.

– Det er ulike måter jeg kan erstatte Romelu Lukaku på. Som tanksenter tenker jeg Christian Benteke. Origi, Vanzeir og Trossard er mer dynamiske spisser, men ingen kan fullt ut erstatte Lukaku, uttalte Martinez i forbindelse med uttaket.

Origi har spilt til sammen 102 minutter for Liverpool i de tre siste kampene, og belgieren har totalt fått 259 minutter på banen for de røde så langt denne sesongen. Han har bidratt med to mål og to målgivende pasninger. 

Skaden til Bobby kan bety mer spilletid for Divock

Nå som Roberto Firmino blir ute en måneds tid med en alvorlig hamstringskade kan det bli flere minutter også på klubblaget for Origi. 

Liverpools nummer 27 har ikke spilt for landslaget siden oktober 2020, da han var på banen i 22 minutter i en privatlandskamp mot Elfenbenskysten.

Belgia spiller hjemme mot Estland 13. november og borte mot Wales tre dager senere.

Origi har ikke scoret for landslaget siden 2014.