Ingen av dagens Liverpool-spillere har scoret flere mål i ligacupen

De to som gjorde målene for Liverpool da Norwich ble slått 3-0 i ligacupens tredje runde i september, er også de to av dagens Liverpool-spillere som har gjort flest mål i turneringen.

26. okt 2021 kl 22.22Einar Kvande

Hvem av dagens Liverpool-spillere har scoret flest mål for klubben i ligacupen? Det er ikke Mohamed Salah, ikke Sadio Mané, ikke Roberto Firmino og ikke Diogo Jota.

Divock Origi er suveren toppscorer for klubben i turneringen, om vi tar for oss dagens Liverpool-tropp. Belgieren står bokført med 10 mål på 14 kamper i ligacupen, og er dermed på åttendeplass på Liverpools toppscorerliste i turneringen.

Origi har imidlertid et godt stykke opp til storheter som Ian Rush, Robbie Fowler og Kenny Dalglish, men fjerdeplasserte Ronnie Whelan er innenfor rekkevidde, bare fire mål foran belgieren.

På 26. plass på samme liste finner vi Takumi Minamino med fire mål. 

Ingen andre spillere i dagens Liverpool-stall har mer enn ett ligacupmål med unntak av Curtis Jones, som har to.

Lav odds på at begge starter mot Preston

Det var nettopp Minamino og Origi som var målscorerne da Norwich ble slått 3-0 på Carrow Road i tredje runde for en drøy måned siden.

Minamino gjorde kampens første og siste mål, mens Origi nettet sitt tiende ligacupmål fem minutter etter pause, med en flott heading etter innlegg fra Kostas Tsimikas.

– Divock er vår toppscorer i denne turneringen. Jeg tror også han er den utenlandske spilleren som har gjort flest mål for klubben i ligacupen, sa assistentmanager Pepijn Lijnders under sin pressekonferanse tirsdag.

– Det jeg liker med Taki og Divock er at selv når de ikke spiller så gir de alt de har på trening. Det er grunnen til at de er i så god form for øyeblikket. De ser veldig skarpe ut. 

– Divock er en av de beste avslutterne i verden, og jeg har jobbet med ganske mange i ulike klubber. Han er en avslutter i den absolutte verdensklasse. Det handler om å få ham i de rette posisjonene.

Tålmodighet er en dyd

– Forrige sesong beviste at vi trenger alle våre spillere. Av og til tror du ikke det er nødvendig, men plutselig må du spille 3-4 kamper på rappen. Det har allerede skjedd denne sesongen med noen spillere. Alle må være klare. 

Mestscorende Liverpool-spillere i ligacupen

Kilde: www.lfchistory.net

– Dersom du ønsker å spille for en stor klubb må du trene slik de trener. Norwich-kampen var et godt eksempel på hvor godt Taki passer inn i startoppstillingen vår. Det handler bare om å være tålmodig, fortsette å trene slik de trener, godt og hardt, slik at de beholder skarpheten. Da er du klar når du får sjansen.