– Det å ta vaksinen er for meg et spørsmål om solidaritet, lojalitet og samhold

Jürgen Klopp avslørte under dagens pressekonferanse at de fleste Liverpool-spillerne har tatt tre vaksinedoser, og at de som ikke har gjort det ennå vil gjøre det innen kort tid.

Omikron-varianten av koronaviruset sprer seg nå i rekordfart i Storbritannia, og Jürgen Klopp fikk under sin pressekonferanse onsdag spørsmål om hvordan han ser på situasjonen, både for egen klubb og i Premier League. 

Liverpool-manageren avslørte at samtlige i klubben hadde tatt to vaksinedoser, og alle vil også ta en tredje dose, selv om man ikke er helt i mål med det ennå.

– Jeg støtter de nye koronatiltakene. Absolutt. Vi blir testet hver dag, og før kamper, noe som er helt greit, sa Klopp.

– I går testet alle hos oss negativt, og det håper jeg vi gjør i dag også. Akkurat som hele resten av verden er dette noe som bekymrer oss. Helt klart. Vi gjør det vi kan.

Klopp forklarte at alle hans spillere og alle i staben ville ta en tredje vaksinedose, så snart de var klarert til å gjøre det. 

– Av medisinske grunner er det ikke alle som har fått lov til å ta den tredje dosen ennå, men de vil gjøre det i løpet av de kommende dagene, så snart de får grønt lys til det. Resten har allerede gjort det. Forhåpentligvis får vi gjort det med hele laget.

– Det å ta vaksinen er for meg et spørsmål om solidaritet, lojalitet og samhold. Alle på vårt treningsfelt har tatt minst to vaksinedoser, og vil som nevnt ta den tredje dosen så fort som mulig. 

– Vi har alle sjansen til å hjelpe, ikke bare oss selv, men også andre mennesker, ved å ta vaksinen. Det er bare et svar på det spørsmålet. Du gjør det. Det er slik jeg ser på saken.

Etterlyser åpenhet

Tottenham og Manchester United har fått kamper utsatt i det siste, på grunn av koronasmitte i sine tropper. På søndag skal Liverpool til London for å møte nettopp Spurs, og Liverpool-manageren etterlyser åpenhet omkring hvilke spillere som har vært eller er smittet. 

– Jeg vet ikke om det er mulig fra et rettslig ståsted, men jeg mener at folk ikke bør skjule det. Jeg mener at åpenhet om dette er til hjelp for alle, sa Klopp.

Aston Villa-manager Steven Gerrard og hans kollega i Crystal Palace, Patrick Vieira, har begge nylig sagt at vaksinestatus kan bli tatt med i vurderingen når de skal handle nye spillere i januar. Klopp sa under dagens pressekonferanse at Liverpool FC ikke har tatt stilling til om de bare skal signere vaksinerte spillere i fremtiden.

– Hvem vet hvordan situasjonen vil være når vi begynner å signere spillere igjen, svarte han.