Pressekonferanse:Klopp bekreftet at Matip ikke kommer til å gjøre comeback på landslaget

Under onsdagens pressekonferanse avslørte Jürgen Klopp at Joel Matip ikke har noen planer om å spille for Kamerun under Afrikamesterskapet.

Du kan se pressekonferansen i vinduet under, eller lese vår tekstoppdatering fra pressekonferansen.

Pressekonferanse

Om Covid-situasjonen

Jeg støtter de nye tiltakene. Vi skal testes hver dag, og PCR-test to ganger i uken. Vi testes før vi kommer på trening. Dersom vi tester negativt får vi komme inn på treningsfeltet. I går testet alle negativt, og jeg håper de gjør det også. 

Som hele verden er vi bekymret for dette, men vi gjør det vi kan. Alle som kunne ta tredje vaksinedose, har tatt den. Noen kunne ikke av medisinske grunner, men vil få tredje dose i løpet av noen dager.

Å ta vaksinen er for meg et spørsmål om solidaritet og lojalitet, så vi gjør det. Alle som jobber her ved AXA Traning Centre har tatt minst to vaksinedoser.

Om Mark Leyland som Newcastle har hentet fra Liverpool

Mark har vært her lenger enn meg, men vi kunne ikke gjøre noe med dette. Han er en topp fyr og svært god med kampanalyse. Men han fikk en bedre jobb i Newcastle enn vi kunne gi ham her. 

Mark vet ikke lagoppstillingen vår i morgen, men det er ikke så mange hemmeligheter lenger i fotball. Han vet hvordan vi spiller.

Gode mennesker skal behandles godt, og det gjorde vi med Mark.

Sergio Aguero har lagt opp

Han hadde en flott karriere, men jeg synes synd på ham som måtte legge opp. Målene han scoret, og hvor viktige de var for City, sier mye om han som spiller. En av de beste spillerne jeg har møtt.

Om spillerne

Alle er involvert, og alle må være klare. Vi skal spille fem kamper på 13 dager. Vi må spille den beste fotballen som er mulig, og så restituere oss. Det gjelder hele troppen. Dette er en krevende tid for alle. Slik er det.

Om Roberto Firmino og Curtis Jones

Bobby trente helt normalt i går, så han er med i vurderingen til kampen i morgen. Curtis hadde sin første økt med laget, og deltok i deler av den, så han er ikke så langt unna. 

Om transfers og vaksinerte spillere

Jeg kan ikke si noe om dette, for da vil du ha overskriften at Klopp ønsker bare å signere vaksinerte spillere.

Om kamper som blir utsatt på grunn av Covid og om Afrikamesterskapet blir avlyst

Om det siste har jeg ingenting å si. Det må andre avgjøre. 

I Premier League bør vi være mer åpne om hvorfor kampene blir utsatt, og hva som skal til for at de blir det. Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke er åpne om antall spillere som har Covid, og hvem det er. Men det er kanskje ikke legalt mulig? 

Når vi spiller mot Tottenham på søndag har vi ingen kunnskap om hvem og hvor mange av deres spillere som har mulighet til å spille.

Vi er alle i samme situasjonen, som mennesker, så hvorfor skal vi skjule hvem som er smittet?

Om ettmålsseire mot Wolves og Villa

Forskjellen på disse to kampene og kampene vi spilte før det, var at vi ikke tok vare på sjansene våre. Jeg tror alle er enige om at vi kunne ha scoret flere mål i disse to kampene. Vi jobbet hardt og var direkte, helt til siste fløytesignal.

Vi må forsvare oss godt for å vinne, så det skal vi forsøke å gjøre. Newcastle er et godt lag. Vi forventer ikke å møte det laget som tapte 4-0 for Leicester, men et svært motivert Newcastle. De skal møte City og United snart også. Vi forventer at de kjemper som løver for alt når de kommer hit.

Vi trenger publikum som støtter oss på tribunene.

Om Afrikamesterskapet og når spillerne må dra, og om Joel Matip er aktuell for mesterskapet

Joel Matip vurderer ikke å spille for landslaget igjen. Det kan jeg bekrefte.

Vi vet ikke når spillerne må dra ennå.

Om Newcastle og forandringene Eddie Howe har gjort

Mer ballinnehav, flere skudd på mål og flere avslutninger. De er blitt mer offensive. Jeg har kjent Eddie ganske lenge som kollega nå. Vi spilte ofte mot hans Bournemouth, og du ser glimt av spillestilen han hadde der. Han har vært der et par uker, og du ser hva han gjort allerede.

Om Joe Gomez blir lånt ut i januar

Joe har selvsagt ikke hatt sitt beste år, med skaden. Vi har ikke forhastet oss med ham. Når du begynner å trene igjen etter lang tid, er det ikke så enkelt å få spilletid. Vi er tålmodige, og det er Joe også. Det er situasjonen. Jeg har ikke planer om å låne ut noen spillere i vinter, så jeg kommer ikke til å være drivkraften bak det. Ingen har kommet til meg ennå og bedt om å bli lånt ut.

Han trenger tid til å trene mer, men han kan være i troppen mot Newcastle.

Da er den åpne delen av pressekonferansen over