Egyptisk klubb prøver å fremskynde Afrikamesterskapet

Kan være dårlig nytt for Liverpool.

Det er ikke lenge siden det gikk rykter om at Afrikamesterskapet igjen må bli utsatt som følge av koronasituasjonen, men det afrikanske fotballforbundet har sagt at det ikke vil bli aktuelt. 

I stedet kan det hende mesterskapet, som i utgangspunktet starter 9. januar, blir fremskyndet. Det kan bli tilfellet dersom den egyptiske klubben Al Ahly får viljen sin, skriver David Lynch i en artikkel for Mirror.

«Den egyptiske klubben Al Ahly jobber nå med å få Afrikas fotballforbund til å få mesterskapet til å sparkes i gang 3. januar, slik at de kan ha bedre muligheter når de skal spille VM for klubblag», skriver Lynch, som også skriver en ukentlig spalte for liverpool.no.

Holder pusten

Som regjerende Champions League-mester i Afrika skal Al Ahly delta i klubb-VM, som starter 3. februar - tre dager før finalen i Afrikamesterskapet. De frykter de må spille VM uten flere av sine beste spillere.

Men dersom de får viljen sin kan det utvilsomt bli minst like ille for Liverpool og flere Premier League-lag. 

Klubben håper Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita kan bli igjen i England helt til etter kampen mot Chelsea 2. januar. Egypts landslag sa nylig at de fremdeles ikke har bestemt seg for om de vil la Salah bli så lenge selv om de ikke spiller sin første kamp i mesterskapet før 10. januar.

Skulle det bli fremskyndet en uke kan Liverpool bare glemme å ha trioen sin på plass mot Chelsea. Det vil også føre til at kampene mot Leeds og Leicester i romjulen står i fare.

Lynch skriver at Liverpool slik det ser ut i dag regner med å ha sine spillere tilgjengelig til Chelsea-kampen. I så fall vil de kun miste to ligakamper, mot Crystal Palace og Brentford, pluss noen runder i FA- og ligacupen.