Endring kan gjøre at de smittede spillerne kommer tilbake tidligere

Regjeringen gjør endringer.

Regjeringen gjort endringer for hvor lenge smittede personer skal isolere seg, og regelendringen trer i kraft i dag.

Isolasjonsperioden kuttes ned fra ti til sju dager, dersom den smittede personen tester negativt på hurtigtest to dager på rad. Det rapporterer ReutersIfølge BBC gjelder det for både vaksinerte og uvaksinerte, og også for de som allerede sitter smittet i isolasjon nå.

Liverpool har fire spillere som sitter i isolasjon med smitte. Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones testet alle positivt på morgenen 16. desember, mens Thiago Alcantara testet positivt 18. desember.

Det gjorde at de tre førstnevnte tidligst ville komme ut av isolasjon 26. desember – dagen Liverpool skal møte Leeds United – mens Thiago ville vært ute samme dag som det er bortekamp mot Leicester i Premier League.

Ville ikke haste spillerne tilbake

Endringen vil trolig bety at van Dijk, Fabinho og Jones kan, med to negative tester, være ute og tilbake på trening på torsdag. Thiago, som er smittet for andre gang, kan han være tilbake i trening på lørdag.

De vil da kunne ha flere dager med trening sammen med laget, forutsatt de tester negativt. Ingen av Liverpool-spillerne skal ha hatt symptomer til tross for positiv test i forrige uke.

På tirsdagens pressekonferanse gikk assistentmanager Pep Lijnders langt på vei i å antyde at de smittede spillerne neppe kom til å bli involvert på Boxing Day.

– Vi vil ikke forhaste oss for å få dem tilbake, og vi vil ta oss tid. Dette viruset er veldig uforutsigbart. Vi må se hvordan hver og en er. Om de blir syke, eller får symptomer. Vi vil ikke forhaste noe, og vil ta oss tid. Det er det viktigste, sa han.

Med denne endringen ser det plutselig langt mer sannsynlig ut at vi får se dem i juleprogrammet.