I Wales skal det spilles for tomme tribuner

England har foreløpig ikke innført nye restriksjoner.

Idrettsarrangement i Wales må fra og med Boxing Day spilles for tomme tribuner, har myndighetene bekreftet ifølge WalesOnline.

Det blir første gang denne sesongen at en må gå tilbake til de tiltakene en så forrige sesong. Det gjøres for å bremse spredningen av omikronvarianten.

Swansea, Cardiff City og Newport County er de tre walisiske klubbene som spiller i English Football League, og som det gjelder. Foreløpig har de lov å ha bortesupportere når de spiller kampene sine i England.

Foreløpig ikke i England

Mandag holdt Premier League-klubbene et møte, der de besluttet å fortsette sesongen. Det har kommet forslag om å ta en pause, for å la klubbene få kontroll på situasjonen.

Henry Winter i The Times skriver at det begynner å se mer sannsynlig ut at også Premier League kommer til å bli spilt for tomme tribuner, slik det ble fra juni 2020 til mai 2021.

The Times rapporterer at statsminister Boris Johnson planlegger tiltak fra og med 28. desember, og at det ikke er sannsynlig at han det vil innføres nye koronatiltak før jul, etter at regjeringen i går utsatte å ta en avgjørelse.

Liverpool spiller hjemme mot Leeds 26. desember, og borte mot Leicester City 28. desember.

Vi vet fortsatt ikke om tomme tribuner vil være et av tiltakene, men det er snakk om å forby at mennesker som ikke bor sammen skal møtes innendørs – så det virker veldig sannsynlig.