Klopp har avholdt årets siste pressekonferanse– Nå har Manchester City en fortjent ledelse, men la oss fortsette å spille fotball og gi det et ærlig forsøk

Vi fulgte pressekonferansen før kampen mot Chelsea søndag kveld.

Fredag klokken 13.45 norsk tid møter Jurgen Klopp pressen før Chelsea-kampen søndag kveld. Her kan dere følge pressekonferansen fortløpende.

Velkommen

Hjertelig velkommen til vår live-dekning av dagens pressekonferanse. Klopp ventes å ankomme straks. 

Vedvarende skader og nye koronatilfeller

Jurgen Klopp er her og begynner med oppdatering på skadesituasjonen. 

Thiago og Takumi Minamino er fortsatt utelukket med skader, og det er nå tre nye koronatilfeller i stallen, sier Klopp. 

– Taki er nære og løper igjen, men Thiago er ikke klar. Han har et problem med hoften, og vi vet ikke hvor det kommer fra. 

– I tillegg har vi tre nye koronatilfeller i laget, og enda flere i støtteapparatet - det er ikke bra. 

Det avventes fortsatt svar fra PCR-tester, men manageren sier det blir åpenbart hvem som er påvirket når lagoppstillingen er ute. 

Liverpool har ikke planer om å søke om utsettelse enda. 

– Ikke enda, men vi vet ikke helt enda. Vi har ikke hatt ett skikkelig utbrudd enda, men det er nye tilfeller hver dag. Det føles som et lotteri. 

Duellen mot Manchester City og kampen mot Chelsea

– Det eneste vi kan gjøre for å ta igjen lagene foran oss er å vinne fotballkamper. Det er ikke enkelt når vi møter Chelsea, som muligens har samme problemer som oss. 

– Vi skal prøve alt vi kan, men det er et vanskelig sted å reise uansett. Vi må sørge for å spille en så god fotballkamp som mulig. Vi må reagere etter forrige kamp. 

– Vi spiller bare fotball, prøver å plukke så mange poeng som mulig, og så får vi se. 

Reaksjonen etter Leicester

– Vi spilte god fotball mange ganger mot Leicester, men vi slet med å holde det gående i 90 minutter. Jeg er positiv til mentaliteten til guttene fordi jeg kjenner dem godt. Selv om vi spiller bra er det ikke garantert at vi vinner mot Chelsea. 

Koronas påvirkning

– Skader og korona, tro meg, påvirker oss virkelig. Vi må presse guttene hardt og få de i form, men når man har slike bekymringer utenom er det vanskelig. 

– Dersom vi hadde vunnet mot Leicester hadde det vært en strålende desember, men på grunn av at City er så stabile ser det dårlig ut. 

Fortsatt håp

– Det føltes ikke bra etter Leicester-kampen, det føltes dårlig, og det er ikke slik man ønsker å føle det. Vi ønsker ikke å bli vant med det, og da ønsker man å reagere sammen med lagkameratene. 

– Man City er i et godt øyeblikk, men man kan ikke vinne ligaen på vinteren. Nå har de en fortjent ledelse, men la oss fortsette å spille og gi det et ærlig forsøk. Vi må være nære nok i april, og det er mye som kan skje før det. 

Curtis Jones

– Han ser frisk ut. Det er godt å ha ham tilbake, spesielt med Thiago-situasjonen og Naby-situasjonen (Afrikamesterskapet). Det er viktig for oss og han ser bra ut. 

Hvordan skal Liverpool klare seg uten Mane, og spesielt Salah?

– Vi har visst lenge at situasjonen ville bli vanskelig. I tillegg til at vi mister tre spillere er flere spillere utelukket med korona. Men man må løse problemer, og det må vi gjøre med spillerne vi har. 

– Jeg vet nøyaktig hva vi skulle gjort dersom alle er friske, og det hadde vært et sterkt lag, men det er vanskelig å vite hvem som er tilgjengelige eller ikke. Alt avhenger av hvem som er tilgjengelige.