Vi fulgte pressekonferansenIngen andre har så langt testet positivt

Jürgen Klopp har kommet med siste nytt før kampen mot Spurs.

Pressekonferansen før Tottenham-kampen skal starte kl. 13.30.

Oppdateringer følger underveis i denne artikkelen. Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst.

Snart pressekonferanse

Pep Guardiola skulle egentlig holde sin pressekonferanse nå, men fra Manchester City kom meldingen om at Guardiola hadde testet positivt.

Jürgen Klopp skal være på plass for sin pressekonferanse kl. 13.30. Den vil bli gjort digitalt. Det er et av tiltakene som er innført etter den nye smittebølgen.

Det var så sent som i slutten av november at journalistene slapp inn på AXA Training Centre for første gang, men nå er det altså slutt på det igjen.

Ingen andre positive så langt

– Det er ikke bekreftet enda, og det er en pågående prosess, men de er ikke her. De har det bra ellers.

– For øyeblikket er det ingen andre, men det er fortsatt tidlig, og spillerne kommer inn senere.

Om å fortsette sesongen

– Jeg vet ikke. For øyeblikket har vi kamper vi må spille. Torsdag-søndag er enn tøff rytme.

– Vi har ingen informasjon om Tottenham. Vi vet ingenting om det, vi aner ikke – om de har trent fra i dag, eller i en uke? Det er vanskelig å få informasjon. Det er en del av forberedelsene til kampen.

– Spillets integritet... Når skal de spilles? Jeg vet ikke disse tingene. Vi har ikke tenkt at vi ikke bør spille. Slik det er akkurat nå.

– Dersom spillerne kommer om noen timer og vi har seks-sju-åtte nye tilfeller, så kan vi selvsagt ikke spille. Men slik situasjonen er nå kan vi spille, og vi ønsker å spille.

Møter et Spurs som ikke har spilt på to uker

– Vi aner ikke hva vi skal forvente. Etter denne pressekonferansen har vi et analysemøte, og der skal vi bruke eldre bilder.

– Vi vet ikke hva vi skal gjøre med det. Vi får kanskje en idé om system og slike ting, men det er alt. Vi har ingen informasjon.

– Det handler ikke om våre forberedelser til Tottenham-kampen. Det er tøft for dem også, som ikke har spilt i to uker. 

– Men alle tingene vi diskuterer, og ikke vet... Om det er en løsning, så ser jeg den ikke for øyeblikket. Det vil hjelpe med litt med åpenhet.

– Vi har tre spillere som for øyeblikket ikke er tilgjengelige. Dersom det er falske positive skal vi si fra, og de vil være tilgjengelig. For øyeblikket vet ingen.

– Med Manchester United har jeg hørt et nummer, men jeg aner ikke hvem det er. Det er det samme med Tottenham. Jeg trenger ikke å vite hvem, eller hvor mange, men å vite alt i en verden med så mye offentliggjøring er litt rart.

Alexander-Arnolds form

– Jeg skulle fått dette spørsmålet, før så jeg kunne tenkt lenger på det!

– Det er gledelig med hele prestasjonen, fordi det er det neste steget i utviklingen hans. Vi har tilpasset laget vårt til hans ferdigheter, og han har tilpasset seg i våre planer. Han spiller i ulike posisjoner, eller en annerledes posisjon enn i starten.

– Han er en mer moden og trygg spiller i ulike faser av spillet, så får oss er han fortsatt høyreback, så er han høyreving, spiller som 8-er, 6-er, og som playmaker. Han liker det, og trives, det kan du se på banen.

– Han er fortsatt ung, og det er en intens periode. Dette var ikke hans beste kamp. Det var et av de beste målene, ja. Han hadde to utmerkede situasjoner, målet og taklingen mot Fraser. Det var to avgjørende øyeblikk. Selv når alt ikke fungerer kan du være avgjørende.

Oxlade-Chamberlains innflytelse

– Det er bare bra. Dette er den beste Oxen vi har hatt siden jeg kom hit. Jeg vet at han har hatt mer spektakulære øyeblikk, de strålende målene mot City, mot Burnley i fjor og disse tingene.

– Det er en helt annen kvalitet. Roe ned kampen, ikke bare sprinte med ballen og skyte, men være involvert i alt på banen. Det er stort steg. Jeg er veldig fornøyd med Ox for øyeblikket, og forhåpentligvis fortsetter det.

Om åpenhet rundt koronaspørsmål

– Jeg mener bare at vi ikke har noe å skjule. Vår førsteprioritering er at spillerne er friske. 

– Dersom noen er forkjølet, og noen spør meg, sier jeg at han har forkjølelse. Dersom han har en brukket tå, vil jeg si at tåen er brukket.

– Vi må finne en måte å komme gjennom det, og informasjon hjelper. All feilinformasjon misleder folk. Si det som det er, og ta det derfra.

– Jeg vet at det er mange antivaksere der ute som sier «de er vaksinert, og så får de viruset», ja det er akkurat likt som før. Ja, du kan få det, men du kommer gjennom det på en bedre måte. Det er slik informasjonen er for. Det gjør at det er mindre sannsynlig at du får det.

– Dessverre fikk guttene den tredje dosen for sent for å unngå å bli syke, dersom de er positive. 

Om en mulig pause i Premier League, og bruk av yngre spillere

– Jeg er ikke imot å stoppe ligaen. Jeg ser bare ikke at det er en klar løsning. Det er forskjellige nivå på å stoppe ligaen og fortsette.

– Stopper vi ligaen i én uke eller to uker, betyr det fem-seks kamper? Når skal de spilles? Dersom noen andre stopper ligaen er det noe annet, men dersom vi skal stoppe ligaen, når skal vi spille kampene? 

– Det andre er å bare fortsette. Det er veldig vanskelig, og nesten umulig. Vi har ikke bare mindre staller. Flere og flere blir smittet. Vi kan håpe på å stoppe smittekjeden, men det er ikke sannsynlig. Så har vi kamper lørdag og onsdag i ulike turneringer.

– Og i FA-cupen er det ikke noe skikkelig testregime, og antall vaksinerte er veldig lave. Men vi får nesten ingen informasjon. Tre dager senere skal vi spille en fotballkamp igjen. Med små staller kan vi ikke fortsette slik. Kan vi fortsette? Ja. Kan vi bruke ungdomsspillere? Ja. Men kan vi spille sånn hver tredje dag? Nei.

– Dersom du holder det frisk er det tøft fra før, men dersom du ikke er frisk er det umulig. Det er noen ting vi må snakke om. Kanskje er dette en sjanse, siden terminlisten fra før var veldig tøff, og kanskje for tøff. Det er for mange kamper, og ikke tid til å sette opp de utsatte kampene. 

Alexander-Arnold som målscorer

– Ja, men det er en del av spillet han ønsker å forbedre. Jeg tror ikke han våkner om morgenen og tenker på hvordan han kan score det neste målet.

– Han vil forbedre spillet sitt. Det er så mange deler med det, lese spillet bedre, håndtere det bedre. Det er så mye som kan forbedres, og han er allerede verdensklasse.

– Jeg regner med at han vokste opp og så Steven Gerrard, og så ham score mål som dette. Når han har en sånn skuddteknikk selv, vil du score slike mål. Det er ikke sånn at han er i en sånn posisjon 20 ganger per kamp, så det er nesten det eneste området der han ikke er så ofte. Det å score derfra er kanskje noe han må vente på i fem nye år.

– Det å gjøre det er ganske spesielt, og å se ballen fly og høre den lyden er nok helt spesielt, og noe alle spillere elsker. Han fortjener også et sånt mål, for han er en utrolig spiller.

Jota som er nummer to på toppscorerlisten i ligaen

– Han skulle ha scoret i forrige kamp også!

– Diogo er en utrolig spiller. Om spillere er undervurdert... Jeg blir alltid spurt om det, men de er ikke det for meg. Dersom folk tenker det, hvordan kan jeg endre det? 

– Mo er en utrolig spiller, Sadio er en utrolig spiller, som spiller veldig bra for øyeblikket. 

– Diogo har utviklet et skikkelig killerinstinkt de siste månedene. Han kommer seg i gode posisjoner, og jeg synes linken hans med Sadio er eksepsjonell. Jeg liker å følge ham. Han er fortsatt ung, og det er fortsatt mye i vente fra ham.

Ingenting om skader

Ingen av journalistene i den åpne delen av pressekonferansen spurte om skadesituasjonen, og om det var kommet noen nye smeller mot Newcastle.

Det er trolig holdt igjen til den lukkede delen av pressekonferansen, for lørdags- og søndagsavisene. Kampen er først søndag, og avisene skal ha sitt.

Ellers var det interessant å høre at det fortsatt var håp om at Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones kunne ha avlevert falske positive tester, selv om det virker usannsynlig når det er flere tilfeller.

Spillerne skal først komme på trening senere i dag, og det er da de skal testes før de kommer inn på treningsfeltet. Det er derfor en fare for at viruset kan ha spredd seg ytterligere, selv om bare tre av spillerne testet positivt på torsdag.

Tottenham - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium