Keepertrener John Achterberg signerte ny kontrakt:– Vi ønsker å lage vår egen målvakts-filosofi

Jürgen Klopp vil ha nederlenderen og den brasilianske keeperlegenden Claudio Taffarel i spissen av Liverpools nye keeper-filosofi.

Jürgen Klopp har betrodd seg til John Achterberg som keepertrener i hele sin periode som Liverpool-trener. Nederlenderen ble hentet til Liverpool i 2011 under Kenny Daglish ledelse og hadde 10-års jubileum i juli i år. Nå blir Achterberg i klubben i minst to og et halvt år til. Klopp fortalte på dagens pressekonferanse at keepertreneren hadde signert en ny avtale med de røde til 2024.

Nyheten kommer noen dager etter den brasilianske keeperlegenden Clauido Taffarel ble bekreftet som en del av Klopps keepertrener-apparat. 

På dagens pressekonferanse kom den tyske treneren med en oppdatering rundt situasjonen.

– Bare for å være sikker på at dere vet det så har John (Achterberg) fornyet kontrakt sin til 2024. Folk trekker ofte feile konklusjoner. John er sjefen og Taffarel er et flott tillegg til staben, sa Klopp på pressekonferansen før Wolverhampton-kampen i morgen.

DEN NYE DUOEN: Clauido Taffarel (t.v.) og John Achterberg skal lede treningene til Liverpools førstelagskeepere framover.

DEN NYE DUOEN: Clauido Taffarel (t.v.) og John Achterberg skal lede treningene til Liverpools førstelagskeepere framover.

Ny løsning for keepergruppen

Jürgen Klopp snakket også om Liverpools nye tilskudd, Taffarel, på pressekonferansen. Å hentet inn enda en keepertrener har lagt i kortene en god stund.

– Han er virkelig en fin fyr. Jeg har vært på ideen en god stund allerede, da jeg så alle våre ekstremt talentfulle keepere. Jeg synes virkelig vi har en enestående gjeng keepere, i alle aldersgrupper.

Tyskeren ville lage en bedre og moderne løsning for den store keepergruppen, av flere grunner.

– Vi har mange kamper, så det betyr at vi er på reise hele tiden, på hoteller og slike ting. Vi ønsket en reell løsning for disse guttene. Ikke bare for dem, men også for dem. Derfor ønsker vi å lage vår egen målvakts-filosofi, faktisk, sa Klopp.

STOR GJENG: Liverpools førstelag har mange keepere i stallen for øyeblikket.

STOR GJENG: Liverpools førstelag har mange keepere i stallen for øyeblikket.

– En strålende fyr

Den tidligere Brasil-keeperen med 101 landskamper og nå keepertreneren for landslaget, Claudio Taffarel, er en del av Klopps nye filosofi. Han har tidligere vært keepertrener og midlertidig trener (!) i to kamper for den tyrkiske storklubben. Han har også vært Brasils keepertrener i syv år, en jobb har fremdeles har.

– Vi trodde det var fornuftig å hente inn en trener som åpenbart var en spiller i verdensklasse og som jobber sammen med to av de beste keeperne i verden, Ederson og Alisson.

Alisson har spilt en sentral rolle med å få Taffarel inn i Liverpools keeperteam.

– Vi snakket med Ali, og han var ganske fornøyd med ideen. Den er svært bra og spennende. Taffa er en strålende fyr og han er eldre enn meg, noe som er viktig fordi jeg var den eldste i trenerteamet, avsluttet Klopp.

Liverpool møter Wolverhampton i morgen kl. 16:00 på Molineux. Kampen kan bli sett på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.