Klubbene skal stemme om de vil ha supportere på siste serierunde

Det går mot avstemning.

24. feb 2021 kl 19.27Arild Skjæveland

På mandag la statsminister Boris Johnson frem sin plan for gjenåpning av landet, og britene fikk endelig noen klare datoer og ting å glede seg til.

Mest oppmerksomhet fikk datoen 21. juni, da England etter planen skal være helt åpent igjen. Går ting etter planen da, vil vi ha fulle tribuner igjen når Premier League starter opp igjen til høsten.

En annen interessant dato var 17. mai. Fra og med vår nasjonaldag, vil det være tillatt med inntil 10.000 supportere på de største stadionene i England. For stadionene som tar færre enn 40.000 tilskuere, er det 25 prosent av kapasiteten som gjelder.

Det vil bety at Liverpool, slik det ser ut nå, kan ha 10.000 tilskuere mot Crystal Palace i siste serierunde.

Mot avstemning

Flere Premier League-klubber ønsker å være med i pilotprosjektet, der de fra og med april skal teste ut om det vil fungere. Dette har møtt noe motstand, etter at andre klubber mener det vil gi lag en urettferdig fordel.

Urettferdig fordel er også en av grunnene til at vi kan bli nødt å vente til neste sesong før vi ser supportere på tribunen.

The Times rapporterer at klubbene skal ha en avstemning på om de vil ha tilskuere denne sesongen, på grunn av frykten for hvilken sportslig fordel det vil gi de 10 hjemmelagene. Den seriøse avisen melder at en slik avstemning trolig vil skje i mai, når bildet er klarere på hvilke lag som har noe å spille for. 

Fulhams hjemmekamp mot Newcastle er pekt ut som en kamp der ett lag får en fordel, og veldig mye står på spill.

Det skal spilles sju kamper på Wembley under sommerens EM-sluttspill. Fotballforbundets (FA) plan, er at 30-35 prosent av kapasiteten på 90.000 skal brukes i starten, med håp om 50 prosent underveis i turneringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]