Phil Neal fyller 70 år!

Liverpools mest dekorerte spiller, Phil Neal, fyller 70 år i dag.

20. feb 2021 kl 08.35Jens Bessesen

Den allsidige forsvarsspilleren var det første kjøpet til Bob Paisley da han kom fra Northampton i 1974, og er den mest dekorerte spilleren i klubbens historie. Han har også en ellevill rekord som neppe kommer til å bli slått - han var på banen i 417 kamper på rad for Liverpool, 365 av de i ligaen.

Han vant åtte ligatitler og fire europatitler med de røde, i tillegg til fire ligacuper, en Uefa-cup og en supercup.

Neal ble i klubben i tolv år før han ble spillende manager og manager hos Bolton etter avskjeden med de røde. Han hadde også noen måneder som assistent for Graham Taylor på det engelske landslaget før han var innom klubber som Coventry, Cardiff og Manchester City uten å oppnå særlig suksess som manager. Han har fortsatt å bo i Formby, like utenfor Liverpool, og har de siste årene vært mye brukt som «after dinner speaker» og som representerer Liverpool FC på kampdager og ved andre tilstelninger.

Vi gratulerer Phil Neal med 70-årsdagen!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]