– Det eneste du gjør er å gå på trening, og så drar du hjem

Thiago Alcantara gleder seg til ting er tilbake til normalen, slik at han får oppleve Liverpool som by.

24. mar 2021 kl 12.07Arild Skjæveland

Thiago Alcantara kom til Liverpool i september, og har derfor ikke fått oppleve hvordan det er på Merseyside i en vanlig hverdag.

Jürgen Klopp har tidligere snakket om hvor vanskelig det er for nye spillere med denne situasjonen.

– Det er veldig vanskelig å finne sin plass i laget, for du kan verken tilbringe mye tid i garderoben eller restauranten. Du kan ikke møtes privat. Det er vilt, sa Klopp i en samtale med RB Leipzig-manager Julian Nagelsmann før møtene mellom de to lagene i februar

Hver dag handler om trening og kamp for spillerne, og de får ikke muligheten til å bli kjent med sine nye lagkamerater på en normal måte. Thiago trekker det frem som et problem.

– Det er så lite du kan gjøre i byen hver dag. Du reiser hjemmefra til trening, og hjem igjen, og kommer inn i en sirkel der det er det eneste du gjør, sier han i et intervju med AS som er gjengitt i The Guardian

Savner løftet fra supporterne

Thiago har fortsatt ikke fått oppleve et fullt Anfield i rød drakt. Han mener det har en stor betydning.

– Det er mer psykisk enn fysisk tror jeg. Du får ikke det løftet som supporterne kan gi deg mot slutten av kamper, noe som kan gjøre at du hever deg, sier 29-åringen.

– Det vil bli nydelig å få oppleve et fullt Anfield, men jeg ønsker også å lære hvordan livet er i et nytt land i hverdagen. Fotballen mister mye av rammen sin uten supportere på tribunen.

Thiago er for tiden på landslagssamling i Spania. De møter Hellas torsdag kveld, Georgia søndag og Kosovo neste onsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]