– Vi må få til en seiersrekke dersom vi skal klare topp fire

Gini Wijnaldum snakket etter seieren mot Sheffield United.

1. mar 2021 kl 13.04Arild Skjæveland

Liverpool fant endelig tilbake til vinnersporet søndag kveld, da tabelljumbo Sheffield United ble slått 2-0 på Bramall Lane.

I den første omgangen hadde de røde en rekke store sjanser, men målvakt Aaron Ramsdale vartet opp med den ene redningen etter den andre. Jürgen Klopp sin beskjed til spillerne i pausen var bare å gjøre det samme om igjen.

– Han sa at vi måtte fortsette slik vi hadde gjort i førsteomgangen. Vi må holde litt mer på ballen, og så vil de bli slitne. Dersom vi da spiller som i førsteomgangen vil sjansene komme, sier Gini Wijnaldum til Liverpoolfc.com

– Det var det vi gjorde, og jeg må si at det var bra at vi scoret to minutter ut i andreomgangen. Det ga laget et stort løft, sier han videre.

– I den situasjonen vi er inne i nå håper du bare at alle sjanser du skaper kan bli et mål, men dessverre fungerer det ikke slik i fotball. Vi vet at vi kan bomme dersom vi skaper sjanser. Først er du skuffet når den første og andre sjansen ikke går inn, men samtidig må du holde fokuset og håndtere situasjonen i kampen, for alt kan skje. Du kan ikke fortsette å være skuffet for at du ikke har scoret på sjansene du har hatt, sier han.

Trenger en seiersrekke

Samtidig som Liverpool endelig to alle tre poengene, snublet alle lagene utenom Manchester City foran dem på tabellen. Kampen om ligagullet er kjørt for lengst, og nå handler det bare om å redde sesongen med å sikre Champions League-spill neste sesong.

På torsdag venter en ny tøff kamp – denne gang mot Chelsea, som ligger på plassen foran på tabellen. Wijnaldum håper nå at laget kan vinne flere kamper på rad, og klare målet om topp fire.

– Det er det vi må gjøre dersom vi skal klare topp fire. Vi må få til en seiersrekke, og håpe at lagene foran oss snubler. Vi kan bare kontrollere våre egne prestasjoner, så vi må ta det kamp for kamp, gi alt, og prøve å vinne de kampene, sier han.

Liverpool holdt nullen på Bramall Lane, da Ozan Kabak og Nathaniel Phillips startet sin første kamp sammen. I tillegg var det tredjekeeper Adrian som sto i mål. Søndagens kaptein gledet seg over at laget endelig holdt nullen igjen.

– Det gir de spillerne og laget en god følelse. Det gir oss selvtillit, for i de siste kampene har vi sluppet inn mange mål, så dette vil hjelpe oss før neste kamp mot Chelsea. Forhåpentligvis kan vi få en seiersrekke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]