Hinter om at Liverpool kan holde igjen landslagsspillerne denne gang

Det nærmer seg ny landslagspause.

3. mar 2021 kl 15.02Arild Skjæveland

Etter Liverpools kamp borte mot Wolverhampton 15. mars, har ikke de røde kampen igjen før de skal til Emirates Stadium for å møte Arsenal 3. april.

I mellomtiden er det en landslagspause, der enkelte lag skal spille hele tre kamper. Liverpool har flere spillere som kan bli involvert. Mest kritisk er det med klubbens tre brasilianere Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino.

Brasil skal møte Colombia borte 26. mars, og Argentina hjemme 31. mars. Med reiserestriksjonene fra Storbritannia til «røde land», vil det bety at spillerne må sitte 10 dager i isolasjon når de kommer tilbake til Merseyside.

Det samme gjelder for Diogo Jota, som skal møte Aserbadsjan, Serbia og Luxemburg på seks dager dersom han blir tatt med i Portugal-troppen.

Klopp innrømmer at han er bekymret

FIFA har allerede sagt at det ikke er et absolutt krav for klubbene at de frigir spillerne for akkurat disse landslagkampene.

Klopp sier på dagens pressekonferanse at det er noe Liverpool må se på – og minner om at det er klubbene som betaler spillernes lønninger.

– Vi er bekymret, ja. De siste månedene har det vært en bekymring når noen har forlatt boblen vår. Vi har ikke hatt noen smittetilfeller på en stund nå. Det går i riktig retning for England, men ja, vi er bekymret, sier Klopp.

– Hva er et land på den røde listen? Det er ikke lett for oss å reise fra England. Dersom vi hadde hatt mer informasjon ville det vært fint.

– FIFA har gjort det klart at vi ikke måtte slippe spillerne, og alle klubbene er enig om at vi ikke bare kan la dem gå og ordne det når de kommer tilbake. Det er ikke mulig. Vi kan ikke la spillerne gå slik at de må bli på et hotell i 10 dager når de kommer tilbake.

Én som kanskje uansett må dra hjem i landslagspausen, er Alisson Becker. Han mistet sin far for en uke siden, og får ikke dratt hjem i begravelsen. Daily Mail har rapportert at han har ytret ønske om å reise hjem for å se familien når Liverpools kalender gir åpning for det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]