The Athletic:Klopp vil prioritere en ny spiss til sommeren

Kan Erling Braut Haaland være en av spissene som Jürgen Klopp vurderer?

16. mar 2021 kl 13.56Einar Kvande

Da Diogo Jota ble skadet i den betydningsløse kampen mot Midtjylland i desember, stod plutselig Jürgen Klopp bare igjen med sin betrodde trio Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino som reelle alternativer på topp, da Liverpool-manageren har vegret seg for å benytte formsvake Divock Origi denne sesongen.

Leddbåndskaden i kneet som holdt Jota ute i hele elleve uker, altså nesten tre måneder, skal ifølge The Athletic ha åpnet øynene til Liverpool-manageren når det gjelder å forsterke angrepet til sommeren.

Athletic-journalist Simon Hughes forstår det slik at Klopp kommer til å prioritere en ny spiss fremfor å forsterke andre posisjoner, når han skal ut på transfermarkedet foran neste sesong. Tyskeren ønsker flere alternativer på topp, heller enn å erstatte de nåværende spissene, selv om det kan bli aktuelt med et salg av Origi. 

HETT NAVN: Erling Braut Haaland er en av de mest ettertraktede spissene i Europa akkurat nå, og skal være Manchester Uniteds prioriterte transfermål til sommeren. Men nordmannen nevnes også i sammeheng med Liverpool.

HETT NAVN: Erling Braut Haaland er en av de mest ettertraktede spissene i Europa akkurat nå, og skal være Manchester Uniteds prioriterte transfermål til sommeren. Men nordmannen nevnes også i sammeheng med Liverpool.

Spennende prosess

Hughes skriver at det vil bli fascinerende å følge prossessen med å hente inn forsterkninger til angrepsrekka, og han er spent på hvor den vil lede hen.

Et av navnene som utvilsomt vil interessere Klopp når han skal ut på spissmarkedet, er Erling Braut Haaland. Nordmannen har gjort 31 mål på 30 kamper denne sesongen. Ifølge Manchester Evening News er 20-åringen Manchester Uniteds fremste transfermål til sommeren. Men Chelsea og Liverpool nevnes også i ryktespaltene rundt den unge nordmannen.

Den spanske avisen Mundo Deportivo hevder sågar at Liverpool er villige til å selge en av sin supertrio på topp for å få fatt i jærbuen, men dette strider mot det velinformerte Hughes skriver hos The Athletic.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]