Andy Robertson:– Burnleys supportere ga oss et løft

Liverpool venstreback sier Burnleys entusiastiske hjemmesupportere også ga hans eget lag et løft, selv om de heiet på motstanderne.

21. mai 2021 kl 10.34Jens Hapnes Rege

Det har ikke blitt sesongen Andy Robertson og Liverpool hadde håpet på etter Premier League-triumfen forrige sesong. 

Selv om det lenge så bra ut ramlet Klopps menn tidlig ut av tittelkampen, og det så lenge ut som om laget måtte nøye seg med Europa eller Conference League neste sesong. 

De rødkledde har imidlertid funnet formen i grevens tid, og etter syv seire og to uavgjort på de siste ni kampene har de alt i egne hender før siste kamp. Nå handler det bare om å få det over linjen, sier Robertson.

I egne hender

– Vi har kommet i form på riktig tidspunkt, når vi trengte det aller mest. De fleste avskrev oss sikkert før de siste fem-seks ukene, sa Andy Robertson til Liverpools hjemmeside etter kampen mot Burnley.  

– Vi hadde troen på at vi med en god rekke med kamper og ved å legge press på lagene over oss kunne utrette noe. Slik har det blitt nå, men nå skal det avgjøres på den siste dagen. 

– Det står mellom oss, Leicester og Chelsea, og vi har gitt oss selv muligheten. 

TOK TAK: Robbo var en viktig lederskikkelse mot Burnley.

TOK TAK: Robbo var en viktig lederskikkelse mot Burnley.

Skotten fastslår at Liverpool må være på sitt aller beste for å overliste Roy Hodgsons mannskap, som har en stor anledning å motivere seg til selv om de allerede har sikret plassen.

– Vi må være på vårt beste mot Crystal Palace - de er aldri enkle å møte. De har åpenbart ekstra motivasjon ettersom det er Roy Hodgsons siste kamp, så de ønsker nok å gi ham en bra avslutning. 

– Hvis vi kan bruke den positive tankegangen og følelsen vi har nå i kampen håper jeg det er nok til å vinne kampen. 

Ønsker supporterne velkommen

Nå ser Robertson frem til å ønske 10000 supportere velkommen tilbake på tribunen, og han håper laget kan gi dem anledningen de ønsker. 

– Jeg gleder meg til å se fansen igjen. Det er enkelt å si at fotball ikke er noen ting uten supporterne, men i de siste ukene har vi virkelig sett det. Burnleys supportere ga oss også et løft, selv om det høres rart ut. 

– Supporterne kommer til å lage en fantastisk lyd, og det betyr mye å ha familien der også. Vi må gjøre det til anledningen det skal være, og gi fansen noe å juble for. 

– Forhåpentligvis kan vi avslutte denne lange, tøffe og utmattende sesongen på en positiv måte, avslutter han i intervjuet.