– Det vil være veldig spesielt om vi klarer å kvalifisere oss for Champions League

Jürgen Klopp innrømmer at han for bare noen uker siden ikke trodde det var mulig å komme i den posisjonen Liverpool er foran siste ligarunde.

23. mai 2021 kl 13.44Einar Kvande

Jürgen Klopp har latt seg intervjue av Sky Sports om denne sesongen, og sine tanker om neste sesong.

– Det var et høydepunkt da vi kvalifiserte oss for Champions League i 2017 for første gang under min ledelse. Det var flott, for det var starten på noe veldig stort. Vi nådde først en finale, så vant vi neste finale, og alt starter med at du kvalifiserer deg. Nå kan vi gjøre det igjen. Det vil være stort. Vi må bare klare det, sier Klopp i intervjuet.

Liverpool står ved en korsvei når de møter Crystal Palace i dag. Klarer laget å kvalifisere seg til Champions League vil det til en viss grad dempe skuffelsen over at de røde ikke klarte å forsvare ligatittelen de tok i fjor. 

– Vi har klart å komme tilbake i kampen om Champions League-plassene. Vi har gjort dette spennende og jevnt, og det er en ganske stor prestasjon at vi har klart det. Det må jeg si. 

– Vi har klart å snu skuta, og dersom vi vinner over Palace og kvalifiserer oss for Champions League, vil det være veldig spesielt. 

– Lenge trodde jeg det ikke var mulig. Jeg vil huske denne sesongen lenge på grunn av alle problemene vi har hatt, verden har hatt og spillerne har hatt. Det vil være bemerkelsesverdig om vi klarer dette.

Klopp mener han har det rette verktøyet til å sørge for at Liverpool slår tilbake neste sesong. 

– Disse guttene er eksepsjonelle. De er veldig eksepsjonelle. De er fortsatt eksepsjonelle, og en flott gjeng med supre fotballspillere. Vi har ikke levert varene hele tiden. Det er sant. Vi har lært en lekse denne sesongen. Og jeg er ganske sikker på at vi vil være tilbake neste sesong dersom vi klarer å lære av den leksen. Neste sesong handler om å slå tilbake.

– Vi ble straffet av ulike årsaker, både våre egne feil, skjebnen, vi var uheldige, og alt slikt. Det er slik livet er. Alt handler om hvordan du reagerer på dette. Vi har vist det litt allerede, men vi vil vise det enda mer neste sesong.

Drømmer om normale tilstander

Klopp håper på en mer normal sesong ved neste korsvei. Pandemien har kostet Liverpool dyrt.

– Fra september og frem til forrige uke løp vi rundt med vinterjakker innendørs fordi døren har stått åpen hele tiden på grunn av viruset. Jeg kommer aldri til å savne slike ting. Du trenger ikke slike ting. Det er ikke hyggelig.

– Jeg har ingen problemer med all testingen, men jeg kommer ikke til å savne den heller. Jeg hater tomme stadioner, så jeg kommer ikke til å savne disse. Jeg kommer i grunnen ikke til å savne noen av alle prosedyrene vi har vært gjennom i denne perioden.

– Det beste med denne perioden er at jeg har lært meg å sette mer pris på det normale livet enn jeg gjorde tidligere. Du snakket om det normale livet tidligere, og konkluderte med at det var normalt, og undret deg på hvem som ønsket å være normal. Nå ønsker alle det normale livet tilbake, og selv kan jeg ikke vente på at alt skal bli normalt igjen.

I dag tar Liverpool et steg på veien tilbake til det normale livet, med 10 000 tilskuere på tribunene på Anfield. 

– Vi spilte to kamper med 2000 tilskuere, og det var flott, men 10 000 vil være mye nærmere en normal stemning. Den første kampen med 2000 mot Wolves var helt sinnsyk, men 10 000 blir veldig spesielt, og føles som et glimt av normalitet. Jeg kan ikke vente. Jeg gleder meg veldig.

I ettermiddag faller avgjørelsen. Hvordan Chelsea og Leicester gjør det i sine kamper vil også påvirke utfallet av Liverpools sesong.

– Vi er i godt humør. Vi skal gi alt. Det handler om oss selv, og innstillingen vår. Vi kan skape en steming vi kan bruke i kampen. Det merkelige er at enkelte mener det alt er avgjort, og sier at Leicester ikke vil klare det, mens Chelsea og Liverpool vil klare det. Vi tenker ærlig talt ikke slik. 

– Vi visste vi hadde en sjanse etter kampen mot Burnley, og det er strålende. Det var hva vi trengte, verken mer eller mindre. Det var eksakt hva vi trengte for å få en finale. Vi har ikke feiret noe som helst, eller tatt noe for gitt. Vi er veldig glade for at vi har denne muligheten, og nå må vi ta vare på den.