Forhåpentligvis har Elliott en lang karriere foran seg på Anfield, så han slipper å spille i langermet drakt i en annen klubb

Harvey Elliott har vært hos tatovøren, og det vil ikke være tvil om hvilken klubb han er fan av.

5. mai 2021 kl 08.57Arild Skjæveland

Når spillere signerer for nye klubber, får vi ofte høre historier om at de har kommet til klubben de var tilhenger av som barn.

Harvey Elliott er født i Chertsey i utkanten av London. Faren hans, Scott, er livslang Liverpool-supporter, og Harvey var bare tre år gammel da han var på Anfield for første gang. Det var mot Maccabi Haifa i Champions League-kvalifiseringen i 2006. The Athletic publiserte i 2020 noen bilder med tillatelse fra familien. 

Far og sønn var tilstede i Kiev for Champions League-finalen i 2018, da som supportere. Litt over et år senere signerte kantspilleren for de røde, 16 år gammel.

Nå er han 18 år gammel, og har hatt en meget god sesong bak seg på lån i Blackburn i Championship. Tatovøren Nathan Mez har lagt ut et bilde av at unggutten sitter i stolen, og får en stor tatovering på venstrearmen. Det er av han selv som barn, med draktnummer 67, en fotball, og en Liverpool-caps på hodet. Bildet er lagt ut på Instagram av tatovøren.

NY TATOVERING: Slik ser venstrearmen til Harvey Elliott ut nå. Bilde fra nathanmezink på Instagram.

NY TATOVERING: Slik ser venstrearmen til Harvey Elliott ut nå. Bilde fra nathanmezink på Instagram.


Det er mange spillere som har fotballrelaterte tatoveringer der klubbene blir nevnt, men det er kanskje ikke så vanlig for en så ung spiller med hele karrieren foran seg. Forhåpentligvis skal han spille så lenge for Liverpool, og ikke for noen rivaler, slik at han slipper å bruke langermet drakt for å skjule hvilken klubb han holder med!

Strålende sesong

Elliott har kun én kamp igjen av årets sesong på utlån. Blackburn ligger på 15. plass på tabellen, og kan ikke klatre høyere enn 14. plass, dersom de slår Birmingham hjemme i sesongavslutningen på lørdag.

Da må Stoke City samtidig tape mot Bournemouth som allerede er klare for playoff.

Individuelt har 18-åringen hatt en strålende sesong. Han har vært involvert i 40 kamper, og startet 31 av de. Med seks scoringer og 11 målgivende har han virkelig levert varene. Han har også vært tredje sist på ballen tre ganger, med pasningen som har åpnet opp og spilt fri lagkamerater som har kommet seg ned til kanten og spilt inn foran mål.

Tall fra The Athletic viser at Elliott er den spilleren under 23 år som har vært klart mest kreativ i den nest øverste divisjonen denne sesongen, med 0.31 Expected Assists per 90 minutter på banen. 

Elliotts plan er at han skal komme tilbake til pre-season og spille seg inn i Jürgen Klopps planer den kommende sesongen.