– Jeg føler jeg kan tilby Liverpool-troppen noe de ikke har fra før

Harry Wilson gjorde hat-trick med sin utsøkte venstrefot, og etter 4-0 seieren over Birmingham pratet han om fremtiden.

1. mai 2021 kl 21.06Einar Kvande

Harry Wilson var det store samtaleemnet etter at Cardiff slo Birmingham 4-0 på St Andrews. Den utlånte Liverpool-spilleren noterte seg for et av de vakreste hat-trick du vil se, og etter kampen fikk han 10 på spillerbørsen til Wales Online.

Han ble spurt av det walisiske nettstedet hvilket av de tre målene han var mest fornøyd med.

– Det står mellom det første og det tredje. Det andre målet, selv om det var et frispark fra langt hold, så spratt ballen i bakken før den gikk inn, så det er nok ikke det fineste frisparkmålet jeg har gjort, svarte Wilson.

– Jeg holder en knapp på det første målet, for jeg snappet opp en pasning etter å ha lest situasjonen godt. Ballen lå under foten min, så jeg sendte den avgårde på instinkt, og heldigvis gikk den på rett side av stolpen og inn i krysset. 

– Før det siste målet så jeg Jonny Williams varme opp, så jeg visste jeg måtte skyte. Jeg tror Flinty ville jeg skulle legge inn, men med to mål fra før var det ikke en sjanse for at jeg ville legge inn derfra. Heldigvis gikk ballen inn i krysset.

HAT TRICK: Harry Wilson viste hvilken utsøkt venstrefot han har i kampen mot Birmingham.

HAT TRICK: Harry Wilson viste hvilken utsøkt venstrefot han har i kampen mot Birmingham.

Viktig sommer

Etter kampen sa Cardiff-manager Mick McCarthy at Wilson nå er god nok til å spille for Liverpool neste sesong.

– Det har hele tiden vært målet mitt å spille meg inn på Liverpools lag, helt siden jeg kom til klubben som åtteåring. Men du vet hvilke kvaliteter Liverpool har, med sine superstjerner i angrepsrekka. Jeg føler jeg er god nok til å være i den troppen. Jeg liker å tro at jeg kan gå inn i den troppen og gi dem noe de ikke har fra før, sa frispark-spesialisten.

– Jeg har alltid hatt tro på mine ferdigheter. Jeg tror det vil hjelpe meg å bli bedre om jeg får spille sammen med spillere på det laget. Men det er ikke min avgjørelse. Det er opp til manageren der. Han tar de avgjørelsene. Nå fokuserer jeg bare på å avslutte sesongen med Cardiff, og deretter spille EM for Wales. Jeg er opptatt av å gjøre et godt EM, og dersom jeg ikke får spille for Liverpool etter det, ønsker jeg å få en overgang til en annen klubb. Jeg føler jeg fortjener å spille på et så høyt nivå som mulig.

Det ligger med andre ord an til å bli en spennende og viktig sommer for waliseren.

– Det blir det. Denne sesongen var jeg desperat etter å få spilletid, og sørge for at jeg var i så god fysisk forfatning som mulig foran denne sommeren, for jeg vet hvor avgjørende den kan bli for meg.

Vil snakke med Liverpool når sesongen er over

– Jeg har fått spilletid her i Cardiff. Jeg har et tosifret antall målgivende pasninger, og jeg har gjort sju mål, så tallene mine er greie nok, selv om de kunne ha vært enda bedre. Jeg føler meg i god form inn mot sommeren.

– Jeg har bidratt med flere målgivende enn tidligere år, men jeg har kanskje ikke scoret like mange mål. Jeg er definitivt blitt bedre til å jobbe uten ball denne sesongen. 

– Så snart sesongen er over vil jeg snakke med Liverpool. Jeg har hele tiden ønsket å reise tilbake dit og spille for dem. Men dersom det ikke blir noe av, håper jeg mine prestasjoner i sommer vil føre til at jeg får spille på det nivået jeg synes jeg fortjener å spille på.