– Noen av spillerne har kanskje mistet selvtilliten

Slik forklarer Mohamed Salah Liverpools svake resultater etter jul.

1. mai 2021 kl 17.28Einar Kvande

Det har ikke gått på skinner for Liverpool denne vinteren og våren, og de røde strever for å komme med i Champions League neste sesong. 

– Jeg ønsker ikke å komme med unnskyldninger. Vi startet sesongen veldig bra, og så fikk vi noen skader og vi slet også med å vinne en del kamper. Slik er fotballen. Jeg ønsker ikke å sette fingeren på spesielle ting. Vi kunne ha gjort det bedre, men dette er en del av spillet. Vi var uheldige. Nå får vi forsøke å avslutte sesongen på best mulig vis, og så fokusere på å vinne Premier League neste sesong, sier Mohamed Salah til Premier League Productions.

– Studerer man kampene, som for eksempel den siste vi spilte, så skapte vi mange sjanser, men tok ikke vare på dem. Det handler ikke om intensiteten i spillet. Vi kommer oss frem til målet, men vi bommer på sjansene. Vi startet sesongen veldig bra, og toppet tabellen, og så fikk vi en formsvikt. Det er derfor situasjonen er som den er nå.

Mistet selvtilliten

Egypteren skjønner ikke hvorfor Liverpool-spillerne plutselig har fått problemer med å sette sjansene, men tror kanskje det har med spillernes selvtillit å gjøre.

– Etter kampen mot Crystal Palace begynte vi å spille uavgjort, og tapte en del poeng. Noen av spillerne mistet kanskje selvtillit foran mål, eller noe slikt. Men jeg ønsker ikke å si noe negativt om mine lagkamerater. Jeg sier bare at dette kan være en del av grunnen. Dette er en del av spilllet. Du bommer på en sjanse, og da må du bare prøve å sette neste sjanse. Det er innstillingen du må ha. Du må ha tro på at du skal score, og si til deg selv at du kommer til å score. Det vil komme av seg selv. Foran noen kamper har vi nok følt presset. Vi har følt at vi må vinne, og det har nok påvirket spillet vårt.

– Jeg tror vi har følt på presset fordi vi startet sesongen så bra, og alle sa at vi kom til å vinne Premier League igjen. Deretter begynte vi å tape poeng, og vi følte presset mer og mer. Du føler at nå kommer vi til å miste grepet om ligatittelen, og da blir presset sterkere og sterkere. Og så hadde vi alle disse skadene, som førte til at Hendo og Fabinho måtte spille ute av posisjon. Vi mistet alle disse midtstopperne, og det var vanskelig å håndtere dette. Men i fotball må du forvente ting som dette.

Salah forteller at spillerne har hatt flere møter der de har diskutert problemene og mulige løsninger.

– Vi har hatt et par møter der vi har snakket om alt mulig. Noen av spillerne i kapteinsgruppa har snakket om situasjonen, men hva som ble sagt forblir privat. Jeg kan ikke snakke om det med dere. Vi er lagkamerater og gode venner. Vi er en gruppe, og vi har et godt forhold til hverandre alle sammen. Spillerne i klubben er veldig ydmyke og hyggelige, så dette er en flott spillergruppe.

Savner tilskuere

Liverpools toppscorer innrømmer også at han savner å ha tilskuere på tribunene.

– Det er vanskelig å spille uten fans på tribunene, spesielt på Anfield. Det påvirker oss veldig. Vi forsøker å vinne, men du savner å ha fansen bak deg, og at de gir deg et puff i riktig retning. Men det er ikke bare vi som føler dette. Det gjelder nok alle de andre lagene også. Men jeg tror ikke andre lag har den samme drahjelpen av et fullt stadion som vi har, for Anfield-publikummet gir deg en dytt i ryggen. Fansen støtter oss alltid. Så dette har definitivt påvirket oss.

Salah mener det er stor forskjell på å kjempe om ligatittelen og det å kjempe om en plass blant topp fire.

– Presset blir sterkere og sterkere, for du føler at du må vinne hver eneste kamp. Men det eneste vi kan gjøre er å ta en kamp om gangen, og fokusere på den, og ikke de andre fire kampene vi har igjen. Vi skal møte Manchester United i vår neste kamp, så vi må fokusere kun på den kampen, og tenke på de fire andre kampene senere. Det er vanskelig, men det er en del av jobben vår.

– Søndagens kamp er en veldig viktig kamp, og hele verden venter på denne kampen. Jeg tror det betyr mye for Manchester United å slå oss også, for å forhindre at vi kommer med i Champions League. Jeg forstår det, men for oss fungerer det bare som ekstra motivasjon. Nå må vi bare forsøke å vinne neste kamp, og gi alt, så får vi se hva som skjer. Dette er en av de største kampene i verden. Jeg ville elsket å møte Manchester United hele tiden.

Liverpools toppscorer håper nå å legge de to siste kampene bak seg.

– Det er vanskelig å snakke om de to siste kampene. Vi kunne ha gjort det bedre. Vi kunne ha vunnet den siste kampen, og da ville vi vært i en litt bedre situasjon. Men nå må vi bare fokusere på de neste fem kampene, en om gangen. Det hjelper deg ikke å tenke på andre kamper nå. Vi må bare fokusere på våre egne kamper, og det er alt.

Historisk

Salahs scoring mot Newcastle sørget for at han ble den første spilleren i Liverpools historie til å nå 20 mål i tre Premier League-sesonger på rad. 

– Jeg er stolt over å score mål for en klubb som Liverpool. Denne rekorden er viktig for meg, og noe som gjør meg stolt. Nå må jeg bare jobbe hardt for å oppnå mer for klubben og for meg selv. Dette handler ikke bare om meg, men også de andre spillerne. De forsøker å hjelpe meg hele tiden, ved å gi meg ballen foran mål. Jeg ønsker å takke dem for det jeg har oppnådd. De har vært en stor del av dette.

Liverpool-spissen kjemper om toppscorertittelen i Premier League, og ligger for øyeblikket ett mål bak Tottenhams Harry Kane.

– Det viktigste er at laget når sitt mål, ved å komme inn blant topp fire, slik at vi får spille i Champions League. Det er hovedmålet, og det klart viktigste, avslutter han.