Sam Allardyce med nye stikk mot Liverpool

Big Sam mener at han har oppskriften på å slå Jürgen Klopps lag.

20. mai 2021 kl 17.24Øystein Tronstad

Det var en gretten Sam Allardyce som møtte pressen etter å ha tapt 1-3 hjemme for West Ham torsdag, samme kveld som Liverpool klatret inn på topp fire for første gang siden februar.

– De (Liverpool) slo Burnley i kveld, men de var ekstremt heldige som slo oss for noen kvelder siden, sier Allardyce som måtte se laget sitt tape for tredje kamp på rad.

VINNERMÅLET: Liverpool hadde marginene på sin side da de slo West Bromwich på overtid.

VINNERMÅLET: Liverpool hadde marginene på sin side da de slo West Bromwich på overtid.

Spesielt hengte han seg opp i West Ham-spiss Michail Antonios utspill om at de stort sett slo langt mot store angripere. Noe han innrømmer at var oppskriften mot Liverpool.

– Hvis du mener at det var lange baller i dag, da er du på jordet. Vi spilte langt mot Liverpool fordi det var den riktige måten å spille mot dem på, og vi burde ha fått med oss et resultat der. 

– De (Liverpool) likte ikke det, men det viser at alle kan spille et enkelt spill mot Liverpool og skape problemer for dem. Du kan komme deg inn bak dem og skape sjanser.

Første nedrykket i karrieren

Etter at West Bromwich startet april med å banke Chelsea og Southampton, har formen forsvunnet og nedrykket blitt klart. Til tross for scoring i åtte kamper på rad, har de ikke vunnet noen av sine siste seks.

– I dag fortjente ikke West Ham å slå oss 3-1, men det er vår feil og ingen andres. Han (Antonio) fornærmet meg og laget mitt. Han er en fin fyr, men det var forferdelig det han sa.

– Jeg mener at han bør gå tilbake og se kampen på nytt, og se hvordan vi egentlig spiller. Angriperne våre er 175 og 177 centimeter, så jeg vet ikke hvilke store spillere han så der.

Det er første gang Allardyce rykker ned fra Premier League som trener. Tidligere har han ledet Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland, Crystal Palace og Everton.

Etter kampen ble det kjent at Big Sam har takket nei til West Broms tilbud om å fortsette i Championship. Kanskje føler han fortsatt at han har noe å bevise i toppdivisjonen?

– Det er alt dere prater om, dere snakker aldri om noe annet. Som Michail Antonio sa, det er Sam med lange pasninger, det er Sams måte å spille på. Det er tullprat, og det har det alltid vært, for jeg har aldri spilt på samme måte i noen av klubbene jeg har trent.