– Trent kan spille høyreback, vingback og jeg tror at han kan spille på midten

Landslagstrener Gareth Southgate vil ha anvendelige spillere og det kan gi EM-plass for Alexander-Arnold.

30. mai 2021 kl 22.01Øystein Tronstad

– Dere ser fire høyrebacker og folk føler at jeg har en besettelse for høyrebacker, men jeg ser gode fotballspillere, forklarer Englands Gareth Southgate etter å ha inkludert nok backer i den foreløpige troppen.

Fire navn finner vi foreløpig på høyrebacken, før 33 navn skal slankes til 26. Manchester Uniteds Aaron Wan-Bissaka ble droppet, men både Chelseas Reece James, Atlético Madrids Kieran Trippier og Manchester Citys Kyle Walker vil kjempe med Trent Alexander-Arnold.

Etter en dalende formkurve, som førte til at han ble droppet fra landslagskamper, avsluttet Liverpool-spilleren sesongen godt.

– Trippier kan spille høyre- og venstreback, Trent kan spille høyreback, wingback og jeg tror at han kan spille på midtbanen. I løpet av de siste dagene har jeg sett Reece James på høyre i en stoppertrio, som wingback og på midten.

Det er tydelig at landslagssjefen vil sette pris på spillere som kan bekle ulike roller og posisjoner, spesielt siden han har variert mellom 4-3-3 og 5-3-2 som oppstilling.

– Vi skal spille en turnering og fleksible spillere som kan tilpasse seg ulike roller er svært viktig for oss.

Englands første EM-kamp er mot Kroatia 13. juni. Før det vil laget sparre mot Østerrike og Romania.