Tror Solskjær vil bruke B-lag mot Leicester

Manchester United gjorde jobben mot Aston Villa i sin første av tre kamper på fem dager.

9. mai 2021 kl 17.37Arild Skjæveland

Manchester Uniteds kampprogram er helt ekstremt, etter at den utsatte kampen mot Liverpool ble satt opp førstkommende torsdag.

Søndag spilte de sin første av tre ligakamper på fem dager, og gjorde det ved å snu 0-1 til 3-1-seier borte mot Aston Villa. Det resultatet langt på vei sikret laget andreplassen i Premier League.

Når Leicester City er motstander på tirsdag, har ikke United så mye annet enn æren å spille for. Hvilken kamp de helst vil vinne av tirsdagens kamp og torsdagens møte med Liverpool sier nok seg selv.

– Det vil få stor innvirkning på kampen om topp fire. Jeg forventer ikke mange førstelagsspillere mot Leicester på tirsdag med en kamp mot Liverpool 48 timer senere, twitrer Mark Ogden i ESPN. Han har dekket United i en årrekke for ulike aviser og medieorganisasjoner. 

Solskjær har allerede varslet at én kamp kan bli ofret. Det sa han til Guardian på lørdag

– Én av de andre klubbene blir kanskje ikke fornøyd, for jeg vil bruke ett lag i kanskje én kamp, og 11 andre spillere i den neste. Jeg må ta vare på spillerne. Det kan være at noen er misfornøyd med lagoppstillingen min i en eller to kamper, og det kan gå utover de som jakter fjerdeplassen og Champions League, men det er ikke mitt problem, sier United-sjefen.

– Vi får se hva de gjør

Manchester United og rotasjon på laget var noe av det Klopp ble spurt om av pressen etter at han hadde sett laget sitt slå Southampton på lørdag.

– Vi må gjøre det selv veldig ofte, og folk liker det aldri. Vi har cupturneringer og kamper etter kamper etter kamper, så vi roterer og folk mener at vi ikke respekterer turneringene. Jeg tror alle er 100 prosent sikre på at Ole Gunnar Solskjær respekterer Premier League 100 prosent, men når situasjonen er som den er, så finnes det ikke skikkelige løsninger, sier Klopp.

Han virket ikke helt tilfreds med hvordan Premier League hadde satt opp den utsatte kampen.

– De har tre kamper på fem dager, men så har de helgen fri, så det kunne kanskje ha vært et vindu der som vi kunne gjort noe litt annerledes. Men det er en avgjørelse, og jeg forstår at han ikke liker den, definitivt. Vi får se hva vi gjør med det. Vi har et tøft program selv, fordi vi spiller de siste fire kampene på veldig kort tid, sier Liverpool-manageren.

Liverpool er avhengig av at både Leicester og West Ham går på minst én smell hver i de siste kampene, dersom det skal være håp om topp fire-plassering.