Protestene får støtte – også fra Liverpool-hold

Manchester Uniteds supportere sa klart ifra om hva de mente om Glazer-familiens eierskap.

3. mai 2021 kl 09.18Arild Skjæveland

Det var kaotiske scener da Manchester United-supportere tok til Old Trafford søndag kveld, for å vise sin misnøye med eierskapet fra Glazer-familien.

Liverpool-supportere har sin egen erfaring med å jage ut dårligere eiere fra klubben, og hadde det ikke vært for supporterne og protestene mellom januar 2008 og oktober 2010, kunne kanskje Tom Hicks og George Gillett jr. kommet seg unna med det.

Det er også kanskje grunnen til at protestene fikk så mye støtte, også fra Liverpool-supportere på Twitter.

En rekke profilerte Liverpool-supportere gir erkerivalen honnør for søndagens protest, som må ses på som en suksess for å få eierskapet til Glazer-familien tilbake på agendaen.

Fran Stanton, som satt som styreleder for Spirit of Shankly mellom 2008 og 2011, mener scenene på Old Trafford har gitt Liverpool-supportere gode forhandlingskort før møtet med klubbens daglige leder Billy Hogan på tirsdag.

Får støtte fra Carragher

Det var og er selvsagt også mange røde supportere med andre synspunkt, som mener det motsatte. Også i Sky Sports-studioet var det temperatur, der Greame Souness sin oppfatning av det som skjedde. Souness mente protestene handlet om manglende sportslig suksess.

– Dette handler ikke om den europeiske superligaen. Dette handler om hvor de befinner seg akkurat nå. De har brukt over en milliard pund på spillere, og er ikke på vei noe sted. De er ikke i nærheten i ligaen. Champions League. De vinner ikke, og det er det dette handler om, uttalte den tidligere Liverpool-spilleren.

Det fikk ikke mye støtte fra resten av panelet, og spesielt Gary Neville slo tilbake og mente dette handlet om noe større.

– Dette er en advarsel til eiere av fotballklubber. Vi vet at noen supportere kom seg inn, og var relativt fredfulle. Supporterne har talt. Dette vil ikke forsvinne. Supporterne stoler ikke på eierne av Manchester United, og liker dem ikke. De vil ha eierne bort, sa Neville.

STØTTER PROTESTENE: Jamie Carragher har forståelse for at United-supporterne sier fra.

STØTTER PROTESTENE: Jamie Carragher har forståelse for at United-supporterne sier fra.

En som støttet protestene, var Jamie Carragher.

– Frustrasjonene er med eierskapet, og jeg er åpenbart en Liverpool-supporter på denne stadion, men Manchester United-supportere som passerer meg, men med denne situasjonen ser en bort fra fotballrivaleriet, sa Carragher på Sky Sports.

– De er veldig misfornøyde med eierne. Ikke bare når det kommer til hva de gjør med å kjøpe en spiss eller kjøpe spillere til sommeren, men som supportere og hvordan de har blitt behandlet i klubben, og hvordan de har oppført seg. Frustrasjonen kommer derfra, og det har toppet seg med superligaen. Ja, vi ønsker alle å se en fotballkamp, og vil ikke se trøbbel, men jeg kan ikke stå her og kjefte på Manchester United-supportere.

– Mine egne supportere i Liverpool gjorde disse tingene for 10-15 år siden. Marsjerte utenfor stadionene for å bli kvitt Hicks og Gillett. Jeg vil ikke kritisere noen Manchester United-supportere så lenge det er fredelig og uten trøbbel. Fotball betyr mye for mange folk, og i Manchester så mye som noe annet sted. Det var en fredelig protest, og eierne har kun seg selv å skylde på, sier han.