Premier League kommer ikke til å straffe Manchester United. Nå må det stokkes om på terminlisten

Den mest sannsynlige datoen er 16. mai.

3. mai 2021 kl 10.18Arild Skjæveland

Brudd på Premier Leagues strenge koronaprotokoll var en av grunnene til at søndagens kamp mellom Manchester United og Liverpool måtte utsettes søndag kveld.

Premier League, Manchester United og Liverpool FC var ute med hver sin pressemelding, og LFC stilte seg bak avgjørelsen om at kampen ikke skulle bli spilt. De røde dro tilbake til Merseyside så snart avgjørelsen var endelig kl. 18.35 søndag kveld.

Håndboken til Premier League for 2020/21 ramser opp fem unntak som fører til akseptable utsettelser. Der ramses det opp kollisjoner med kamper i andre turneringer, utsettelser fordi dommeren krever det, fordi politiet krever det, fordi myndighetene krever det, eller utsettelser etter skriftlig samtykke fra Premier League-styret.

Premier League har bekreftet til The Times at det ikke er fare for at Manchester United skal straffes etter protestene. Verken med bøter eller poengtrekk. 

Sannsynlig med 16. mai

Det var rykter om at kampen kunne bli satt opp allerede i dag, mandag 3. mai, men det ser ikke ut til å skje. Da ville vi allerede visst om det på søndag.

United er fortsatt med i Europa League, og spiller semifinale borte mot AS Roma på torsdag kveld. Med kun tre uker igjen av sesongen er det ikke flere ledige datoer igjen på terminlisten for å få plassert kampen.

The Times skriver, som vi spekulerte i på liverpool.no i går kveld, at søndag 16. mai kan være et alternativ. Da skal Liverpool egentlig the The Hawthorns for å møte West Bromwich Albion, men de røde og WBA har spillefri onsdag 12. mai, og den kampen kan bli flyttet tilbake til den datoen. Samme kveld spiller United mot Leicester City.

Det vil åpne opp for at Manchester United - Liverpool kan spilles søndag 16. mai kl. 17.30 norsk tid