Vil tilbake til Premier League

Daniel Sturridge jobber knallhardt for å holde formen ved like.

28. mai 2021 kl 08.39Jens Bessesen

Daniel Sturridge fikk en perfekt avskjed med Liverpool da han etter seks og et halvt år i klubben fikk løfte Champions League-trofeet. Men tiden etterpå gikk ikke helt etter planen. 

Han meldte overgang til Trabzonspor sommeren 2019, men kontrakten ble terminert like før verden gikk i lockdown i mars i fjor. Bakgrunnen var at han ble utestengt fra fotballen på grunn av brudd på betting-regler. I et intervju med The Times sier han at han fremdeles er misfornøyd med avgjørelsen. 

– Ingen kan være trygge

Sturridge ble funnet skyldig i å ha tipset sin bror Leon om at han kanskje skulle melde overgang til Sevilla. Broren satte aldri spillet, og Sturridge endte aldri opp hos spanjolene, men han ble likevel utestengt fra fotballen i fire måneder. 

Han ber nå spillselskaper om å fjerne muligheten til at man kan spille på overganger en spiller gjør fra en klubb til en annen. 

– Dommen jeg fikk betyr jo praktisk talt at ingen spillere kan være trygge på å snakke med familie eller venner om å bytte jobb, sier Sturridge, og legger til at et spillselskap allerede har gjort som han ønsker.

Nå tenker han seg alltid om før han snakker med sine nærmeste. 

– Du ønsker jo å kunne snakke med de nærmeste om alt. Ikke bare familie, men venner, kanskje en psykolog, lagkamerater. Det er veldig viktig for spillere å få hjelpen de trenger. Fotballspillere går gjennom opp- og nedturer, og det å ha et klart hode er viktig for å spille med mer selvtillit, sier Sturridge. 

Vil til Premier League

Han legger imidlertid til at episoden med utestengelsen nå tilhører fortiden. Nå trener han beinhardt for å holde formen ved like. 

Etter at oppholdet i Tyrkia tok slutt, dro 31-åringen til Los Angeles der han har fått et eget team med kjente trenere og fysioterapeuter. Men han har ikke planer om å spille fotball i USA. 

– Jeg er en engelsk spiller og det er der hjertet er. Jeg ville elsket å komme tilbake til Premier League. Jeg har så mye mer å gi til spillet. Dette året har gitt meg tid til å bygge både kroppen og min mentale styrke, og jeg er mer enn klar til å vise verden hva jeg er kapabel til. Jeg er åpen for å spille overalt, men det er Premier League jeg elsker, sier han. 

Sturridge har vært skadeplaget så langt i karrieren, men et år med opptrening kan ha vært medisinen. 

– Jeg føler meg veldig bra. Jeg har lagt ned utallige måneder med trening på egen hånd, og nå er jeg klar, sier han.

Har blitt pappa

I løpet av oppholdet i USA har Sturridge fått sitt første barn, Mila, som nå er syv måneder gammel. 

– Det å bli pappa har endret meg. Jeg nyter det virkelig. Å se noen vokse, og å vite at de er avhengig av deg for å overleve, det er en velsignelse. Hun har gjort meg til en bedre person. Barn åpner opp den følelsesmessige siden ved det. Hun har gitt meg mer lyst til å oppnå suksess. Hver dag er det noe nytt. Hun kryper for øyeblikket, og snart kan hun gå - og så kommer festene, sier Sturridge.