Benitez fremdeles aktuell for Everton - tross massive protester

Journalist tett på Merseyside-fotballen hevder Rafa Benitez og Everton nærmer seg enighet, tross massive protester fra supporterne.

22. jun 2021 kl 08.59Jens Bessesen

For om lag to uker siden ble det kjent at Rafa Benitez kan ende opp hos sine gamle rivaler Everton. Liverpools byrival har ikke klart å finne en erstatter for Carlo Ancelotti, som dro til Real Madrid etter sesongen. 

Flere medier meldte imidlertid tirsdag at det nå så mindre sannsynlig ut at spanjolen tar over Merseyside-klubben, blant annet på grunn av de voldsomme protestene fra supporterne.

Men ifølge Dominic King i Daily Mail, som følger fotballen på Merseyside tett, skal Everton og Benitez nå nærme seg enighet.

Trosser fansen

King skriver at Benitez ønsker muligheten til å trene et lag i Premier League igjen, og Everton-eier Farhad Moshiri ser på 61-åringen som toppkandidaten.

Supporterne til Everton har ikke glemt at Benitez i 2007 kalte dem for en liten klubb, og de har protestert voldsomt de siste par ukene. Men Mashiri skal ikke være interessert i å ta hensyn til dem i dette tilfellet.

Han er mer opptatt av å få på plass en manager før spillerne samles til sesongoppkjøring 5. juli. Det skal ikke ligge et tilbud på bordet foreløpig, men ifølge King nærmer det seg.

Everton har også vært i samtaler med tidligere Wolves-manager Nuno Espirito Santo og Brighton-manager Graham Potter. I tillegg har de sett på sin tidligere manager Roberto Martinez, som nå er landslagstrener for Belgia.

Ferdig i Kina

Rafa Benitez har vært arbeidsledig siden 23. januar i år, da han ble enig med sin arbeidsgiver Dalian Professional om å avslutte arbeidsforholdet etter halvannet år i klubben. 

Spanjolen skal nå foretrekke en retur til Europa igjen, og linkes hyppigst til den ledige manager-stolen i Everton. Han nyter for tiden rolige dager i Liverpool, som ble hans hjem etter tiden på Anfield. 

På sine tjue kamper mot Everton står 61-åringen med elleve seire, fire uavgjort og fem tap.