Jamie Carragher:– Liverpool bør forsterke i alle ledd

Klopp har allerede forsterket den bakre delen av sentrallinja med kjøpet av Ibrahima Konate. Jamie Carragher mener at alle lagdeler må forsterkes.

15. jun 2021 kl 16.50Jens Hapnes Rege

Allerede tidlig i 2020/21-sesongen ble det åpenbart at Liverpool behøvde forsterkninger til midtforsvaret. Med både Joe Gomez og Virgil van Dijk på sidelinjen var det bare Joel Matip og Fabinho igjen å velge mellom.

Matip måtte til slutt gi etter for et skadeproblem, og Klopp hadde dermed ingen seniorspillere å velge av i midtforsvaret. 

Det åpne hullet ble siden tettet av midlertidige løsninger i Nat Phillips, Rhys Williams og Ozan Kabak, og nå er Ibrahima Konate hentet inn for å løse problemet. 

Jamie Carragher er tydelig på de rødkledde ikke kan gi seg der, og at hele sentrallinja må forsterkes. 

Skal utfordre Manchester City

– Liverpool bør forsterke i alle ledd. De har fått stopperen i Konate, men nå trenger de en midtbanespiller til å erstatte Wijnaldum og en angriper med mål i seg, sier scouseren i et intervju med The Athletic

– Dette Liverpool-laget har holdt sammen siden 2018 og har levert prestasjoner ute av denne verden. Laget er ikke ferdig enda, men det trenger hjelp. 

Robbie Fowler trekker frem Manchester City som eksempel på hvorfor Klopp trenger forsterkninger. 

– Det er vanskelig når Manchester City er briljante og har så mye dybde. I tillegg har man pandemiens påvirkning på Liverpools økonomi, som gjør at midlene er begrenset. Det er ganske tydelig at gjennomsnittsalderen i stallen må ned et hakk. 

– Liverpool nådde ikke de samme høydene som forrige sesong, og da begynner snakket om en gjenoppbygging. Det stemmer ikke - det er ikke en gjenoppbygging Liverpool trenger, spesielt med spillerne som er på vei tilbake fra skade, men de må gjøre noen endringer, utdyper den tidligere storscoreren. 

Tror Konate tetter et hull

Siden van Dijk ankom klubben har han vært det ubestridte førstevalget på den venstre stopperplassen. Plassen ved hans side har endret innehaver gjentatte ganger. 

Både Gomez og Matip virker uvanlig skadeutsatte, og det gjør at plassen ved siden av nederlenderen har blitt sett på som en utsatt posisjon. Carragher, som fikk over 700 kamper for Liverpool, tror Konate kan løse problemet. 

LIVERPOOLS NYE STOPPERKJEMPE: 22-årige Konate har blitt hentet inn.

LIVERPOOLS NYE STOPPERKJEMPE: 22-årige Konate har blitt hentet inn.

– Jeg liker ham. Han er stor, sterk, har god fart og ser komplett ut. Han er ung og huker av alle boksene. Det hjelper at han kommer fra et lag i Leipzig som spiller på en tilsvarende måte med en høy linje og høyt press, sier Carragher om den unge franskmannen. 

– Klopp har tre stoppere på vei tilbake fra skade samt Nat Phillips, som har gjort det over all forventning. Det blir interessant å se om han blir eller om han går videre. Han er en god stallspiller for Liverpool, men jeg tror han kunne spilt hver uke for andre lag i Premier League. 

Åpner akademi

Intervjuet ble gjort i forbindelse med at Carragher og Fowler slår sammen sine akademier på Melwood. Bygningene skal brukes som trenings- og utdanningsfasiliteter for ungdommer fra hele Liverpool-regionen. 

Liverpool-legendene utdyper hvorfor de ønsket å ta over Melwood. 

– Man ønsker å bruke ekspertisen sin og gi unge personer muligheten til å gjøre det samme som meg og Robbie. Vi begynte å snakke om å slå sammen akademiene våre for fire eller fem måneder siden og snakket om potensielle steder. 

– Så kom muligheten med Melwood og vi ønsket begge sterkt at dette skulle bli hovedkvarteret til akademiet vårt. Det føltes riktig med vårt bånd med klubben - ingen ønsket å se Melwood forsvinne, forklarer Carragher. 

Fowler trekker også frem ønsket om å gi ungdom muligheter. 

– Carra og meg var heldige som fikk gode karrierer. Når man ser på hvor mange som er i akademisystemet og hvor få som når toppen, ser man at statistikken ikke er fordelaktig. Enkelte legger alle eggene i en kurv og vet ikke hva de skal gjøre etterpå. 

– Dette handler om å gi barn muligheter og skape en arena hvor de kan utvikle seg selv og komme seg videre i livet, ikke bare i fotballen. 

Alle de historiske bygningene på Melwood skal bli beholdt, og en 4G-fotballbane vil bli installert. På resten av arealet skal det bygges leiligheter, hvor store deler skal være pleiehjem. 

Det har også vært samtaler med PFA (Professional Footballers' Association) om å tilby pleiehjem for tidligere spillere som sliter med demens på Melwood.