Liverpool-kapteinen spiller sin første kamp på over tre måneder i morgen

Gareth Southgate bekreftet i dag at Jordan Henderson vil være i aksjon for England i privatlandskampen mot Østerrike i morgen kveld.

1. jun 2021 kl 21.34Einar Kvande

England lader opp til EM med to privatlandskamper på Riverside Stadium i Middlesbrough denne uken. Three Lions møter Østerrike klokken 21.00 i morgen kveld, før Romania er motstander søndag klokken 18.00.

I dag ble det klart at Jordan Henderson kom med i Englands EM-tropp, og skal spille med nummer 8 på ryggen under mesterskapet.

Landslagssjef Gareth Southgate bekrefter at Liverpool-kapteinen vil få spilletid mot Østerrike i morgen kveld. Det blir i så fall Hendos første kamp siden han måtte opereres for en lyskeskade etter Merseyside-derbyet i februar.

30-åringen var tilbake i full trening for to uker siden, og satt på innbytterbenken da Liverpool slo Crystal Palace 2-0 på Anfield i sin siste ligakamp for sesongen, den 23. mai.

Treningsleir i Middlesbrough

Henderson og den øvrige England-troppen har hatt treningsleir i Middlesbrough den siste uken.

– De vanskeligste avgjørelsene denne gangen har vært i forhold til de skadede spillerne, og om vi skulle ta sjansen på å ta med dem i troppen. Jordan og Harry Maquire er to spillere som ikke har hatt de fysiske forberedelsene som de ideelt skulle ha hatt. Jordan har trent med laget hele uken, så det er bra. Han vil bli involvert når vi spiller kamp i morgen. Han har hatt god fremgang, men vi er realistisk i forhold til hvordan formen hans vil være, sa Southgate i dag.

– Hendo har en del igjen før han er klar for turneringen. Men hans lederegenskaper og tilstedeværelse har allerede en effekt på gruppen. Vi mener at rutinen disse to spillerne besitter, og det faktum at vi kan få dem i form slik at de kan bli involvert i turneringen, gjør at det er verdt å ta dem med i troppen, spesielt nå som vi får ha en utvidet tropp på 26 spillere.

– De rutinerte spillerne er de som vet hvordan de skal vinne, da de har deltatt i turneringer før.