Jürgen Klopp var tilfreds med det han såAvslører konkurranse mellom tirsdagens to Liverpool-lag

Liverpools manager var tydelig på at det fortsatt er ting å jobbe med, men var alt i alt fornøyd med den første gjennomkjøringen.

21. jul 2021 kl 10.40Jens Hapnes Rege

Oppgjørene mot FC Wacker Innsbruck og VfB Stuttgart ble som ventet for Liverpools del. 

Kampene var kaotiske og samspillet satt ikke, selv om enkeltspilleres kvaliteter var enkle å se. Maskineriet behøver fortsatt å oljes mye, men Klopp var tilfreds med det han fikk se. 

Fritt vilt

– Det var en treningsøkt og det var bra. Fysisk fikk vi at vi ønsket å se, dette var en viktig test sånn sett, innledet han i intervjuet med Liverpools hjemmeside etter kampen. 

– Fra et fotballperspektiv var det mye rom for forbedring - jeg så mye vill pressing. Vi ønsket det, og vi hadde en konkurranse mellom lagene for å se hvem som vant tilbake ballen mest og hvor mange «counter-press» hvert lag hadde. 

– Vi må tenke på belønning til laget som vant!

TILBAKE PÅ SIDELINJEN: Klopp var tilbake på benken etter en lang ferie.

TILBAKE PÅ SIDELINJEN: Klopp var tilbake på benken etter en lang ferie.

– Den første kampen hadde vi et veldig ungt lag. Innsbruck var bra, og de er åpenbart bedre stilt for øyeblikket ettersom de starter sesongen om en uke. 

Tyskeren sier oppgjøret mot Bundesliga-laget Stuttgart satte spillerne på prøve. 

– Den andre kampen var en vanskelig test, Stuttgart er et veldig godt lag. Vi startet bra, men slapp inn et mål. Deretter kom vi mer og mer inn i kampen og scoret et veldig bra mål. 

– Jeg så det jeg forventet å se. Det ville vært merkelig om jeg var helt fornøyd med alt, men jeg er tilfreds og vi fortsetter å arbeide, forklarer 54-åringen. 

Nye posisjoner

Både Harvey Elliott og Alex Oxlade-Chamberlain fikk prøve seg i uvante posisjoner i kampene, og begge viste seg frem. 

– Jeg tror aldri Harvey har spilt der for oss, men han så bra ut. Man kunne se umiddelbart at Ox er et godt alternativ i den posisjonen. Ibou gjorde det veldig bra som vi forventet, han ser veldig bra ut på trening. 

Ungguttene skal virkelig ha vist seg frem på treningsfeltet, men utfordringene de møter i kamp er annerledes. 

– De unge guttene har virkelig vist seg frem på trening, men det er annerledes når man møter et førstelag. Det er tøft, men sånn skal det være - livet er tøft og vi må gi dem muligheten til å prøve seg i slike kamper. 

Allerede fredag venter de rødkleddes neste treningskamp mot Mainz 05. Kampen starter 18.15 og sendes på LFCTV GO og VG+ Sport.